Minestrone met kikkererwten en voorjaarsgroenten
Minestrone met kikkererwten en voorjaarsgroenten

Minestrone met kikkererwten en voorjaarsgroenten

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 19.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  5. Snij de preien en de spitskool in fijne reepjes.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes en de reepjes prei en spitskool toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Mix ondertussen de blaadjes basilicum met de pijnboompitten, het gepelde teentje knoflook, de parmezaan en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Voeg de kikkererwten en de grofgehakte spinazie toe aan de minestrone en laat nog 2 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de minestrone over kommetjes of diepe borden en werk af met een lepeltje pesto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  5. Snij de preien en de spitskool in fijne reepjes.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes en de reepjes prei en spitskool toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Mix ondertussen de blaadjes basilicum met de pijnboompitten, het gepelde teentje knoflook, de parmezaan en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Voeg de kikkererwten en de grofgehakte spinazie toe aan de minestrone en laat nog 2 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de minestrone over kommetjes of diepe borden en werk af met een lepeltje pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 19.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal