Minestrone met rijst en spinazie
Minestrone met rijst en spinazie

Minestrone met rijst en spinazie

35 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 32.4 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortel, het takje selder en de prei (met wat groen) in stukjes. Hak de ui fijn.

  4. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan en stoof er de gehakte ui glazig in. Voeg 3 eetl. rijst toe. Meng goed door elkaar en laat enkele ogenblikken op het vuur, terwijl u verder roert. Zo kleeft de rijst niet aan de bodem van de pan.

  7. Voeg de stukjes wortel, selder en prei toe. Laat gedurende 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Overgiet met de hete bouillon en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de diepgevroren bladspinazie, de witte bonen en de peultjes toe. Kruid met 1 eetl. oregano. Verwarm alles gedurende 5 à 7 min. op een zacht vuur.

  10. Afwerking:
  11. Versier elk bord soep met fijne reepjes gedroogde tomaten en wat versgeperste knoflook. Geef er focaccia bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortel, het takje selder en de prei (met wat groen) in stukjes. Hak de ui fijn.

  4. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan en stoof er de gehakte ui glazig in. Voeg 3 eetl. rijst toe. Meng goed door elkaar en laat enkele ogenblikken op het vuur, terwijl u verder roert. Zo kleeft de rijst niet aan de bodem van de pan.

  7. Voeg de stukjes wortel, selder en prei toe. Laat gedurende 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Overgiet met de hete bouillon en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de diepgevroren bladspinazie, de witte bonen en de peultjes toe. Kruid met 1 eetl. oregano. Verwarm alles gedurende 5 à 7 min. op een zacht vuur.

  10. Afwerking:
  11. Versier elk bord soep met fijne reepjes gedroogde tomaten en wat versgeperste knoflook. Geef er focaccia bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 32.4 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal