- Bewaar

- Bewaar
Minestrone met rijst en spinazie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel, het takje selder en de prei (met wat groen) in stukjes. Hak de ui fijn.
-
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan en stoof er de gehakte ui glazig in. Voeg 3 eetl. rijst toe. Meng goed door elkaar en laat enkele ogenblikken op het vuur, terwijl u verder roert. Zo kleeft de rijst niet aan de bodem van de pan.
-
Voeg de stukjes wortel, selder en prei toe. Laat gedurende 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Overgiet met de hete bouillon en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de diepgevroren bladspinazie, de witte bonen en de peultjes toe. Kruid met 1 eetl. oregano. Verwarm alles gedurende 5 à 7 min. op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Versier elk bord soep met fijne reepjes gedroogde tomaten en wat versgeperste knoflook. Geef er focaccia bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel, het takje selder en de prei (met wat groen) in stukjes. Hak de ui fijn.
-
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan en stoof er de gehakte ui glazig in. Voeg 3 eetl. rijst toe. Meng goed door elkaar en laat enkele ogenblikken op het vuur, terwijl u verder roert. Zo kleeft de rijst niet aan de bodem van de pan.
-
Voeg de stukjes wortel, selder en prei toe. Laat gedurende 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Overgiet met de hete bouillon en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de diepgevroren bladspinazie, de witte bonen en de peultjes toe. Kruid met 1 eetl. oregano. Verwarm alles gedurende 5 à 7 min. op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Versier elk bord soep met fijne reepjes gedroogde tomaten en wat versgeperste knoflook. Geef er focaccia bij.