Minestrone met spek en tortellini
Minestrone met spek en tortellini

Minestrone met spek en tortellini

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 7.1 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 15.9 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Schil de peterseliewortel en snij samen met de stengel selder in gelijke staafjes.

  6. Snij de prinsessenbonen in 2.

  7. Spoel de rode kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig.

  10. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 min.

  11. Voeg de peterseliewortel, de selder en de gepelde tomaten toe en overgiet met de bouillon. Laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  12. Voeg de prinsessenbonen en de tortellini toe en laat nog 10 min. sudderen.

  13. Voeg tegen het einde de rode kidneybonen toe en laat nog enkele minuten mee opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Werk elk bord soep af met 1 koffiel. pesto.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Schil de peterseliewortel en snij samen met de stengel selder in gelijke staafjes.

  6. Snij de prinsessenbonen in 2.

  7. Spoel de rode kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig.

  10. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 min.

  11. Voeg de peterseliewortel, de selder en de gepelde tomaten toe en overgiet met de bouillon. Laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  12. Voeg de prinsessenbonen en de tortellini toe en laat nog 10 min. sudderen.

  13. Voeg tegen het einde de rode kidneybonen toe en laat nog enkele minuten mee opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Werk elk bord soep af met 1 koffiel. pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 7.1 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 15.9 g
Zout 4.3 g

Bekijk het recept digitaal