- Bewaar

- Bewaar
Minicake van bloemkool en spek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Bereiding:
-
Kook de bloemkool gaar in lichtgezouten water in 5 min. Giet af, plet fijn met een vork en laat afkoelen.
-
Klop de eieren los. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en olijfolie toe en klop tot een homogeen deeg.
-
Voeg de bloemkool, spek, kaas, noten en kervel toe. Schep onder elkaar met een houten lepel. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
-
Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif in een op 175 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.
-
Afwerking:
-
Laat eventjes afkoelen en snij in hapklare blokjes.
Variant met kaas ... Beleg de stukjes cake met mozzarella of verse geitenkaas en kruid met het kruidentuiltje (Topaz). Schuif 2 à 3 min. onder de grill. ... met kruidenkaas Beleg de cake met kruidenkaas en garneer met een reepje gedroogde tomaat. ... met pompoen Vervang de bloemkool door pompoen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Bereiding:
-
Kook de bloemkool gaar in lichtgezouten water in 5 min. Giet af, plet fijn met een vork en laat afkoelen.
-
Klop de eieren los. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en olijfolie toe en klop tot een homogeen deeg.
-
Voeg de bloemkool, spek, kaas, noten en kervel toe. Schep onder elkaar met een houten lepel. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
-
Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif in een op 175 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.
-
Afwerking:
-
Laat eventjes afkoelen en snij in hapklare blokjes.
Variant met kaas ... Beleg de stukjes cake met mozzarella of verse geitenkaas en kruid met het kruidentuiltje (Topaz). Schuif 2 à 3 min. onder de grill. ... met kruidenkaas Beleg de cake met kruidenkaas en garneer met een reepje gedroogde tomaat. ... met pompoen Vervang de bloemkool door pompoen.