Minicake van bloemkool en spek
Minicake van bloemkool en spek

Minicake van bloemkool en spek

50 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Snij de kaas in blokjes.

  5. Laat de kervel ontdooien.

  6. Bereiding:
  7. Kook de bloemkool gaar in lichtgezouten water in 5 min. Giet af, plet fijn met een vork en laat afkoelen.

  8. Klop de eieren los. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en olijfolie toe en klop tot een homogeen deeg.

  9. Voeg de bloemkool, spek, kaas, noten en kervel toe. Schep onder elkaar met een houten lepel. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.

  10. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif in een op 175 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  11. Afwerking:
  12. Laat eventjes afkoelen en snij in hapklare blokjes.

Tip

Variant met kaas ... Beleg de stukjes cake met mozzarella of verse geitenkaas en kruid met het kruidentuiltje (Topaz). Schuif 2 à 3 min. onder de grill. ... met kruidenkaas Beleg de cake met kruidenkaas en garneer met een reepje gedroogde tomaat. ... met pompoen Vervang de bloemkool door pompoen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Snij de kaas in blokjes.

  5. Laat de kervel ontdooien.

  6. Bereiding:
  7. Kook de bloemkool gaar in lichtgezouten water in 5 min. Giet af, plet fijn met een vork en laat afkoelen.

  8. Klop de eieren los. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en olijfolie toe en klop tot een homogeen deeg.

  9. Voeg de bloemkool, spek, kaas, noten en kervel toe. Schep onder elkaar met een houten lepel. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.

  10. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif in een op 175 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  11. Afwerking:
  12. Laat eventjes afkoelen en snij in hapklare blokjes.

Tip

Variant met kaas ... Beleg de stukjes cake met mozzarella of verse geitenkaas en kruid met het kruidentuiltje (Topaz). Schuif 2 à 3 min. onder de grill. ... met kruidenkaas Beleg de cake met kruidenkaas en garneer met een reepje gedroogde tomaat. ... met pompoen Vervang de bloemkool door pompoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal