Minitaartjes met zomerfruit
Minitaartjes met zomerfruit

Minitaartjes met zomerfruit

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 21.5 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 19.1 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.

  3. Jij kan intussen het kruimeldeeg uitrollen. Laat het bakpapier er maar aan. Steek met een taartvormpje 4 cirkels uit het deeg.

  4. Leg elke deegcirkel in een taartvormpje en leg er nog een velletje bakpapier over. Giet er daarna bakparels of droge bonen over. Je hulpkok mag de deegbodems nu 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven zetten.

  5. Spoel intussen al het fruit onder koud water. Doe dat in kleine porties in een vergiet. Leg het fruit daarna per soort in kommetjes.

  6. Pluk het kroontje van de aardbeien en snij ze in 2. Trek het steeltje van de kersen en haal er de pit uit.

  7. Meng met een houten lepel de crème anglaise met de mascarpone. Voeg de vanillesuiker toe en meng tot je een glad, romig mengsel krijgt.

  8. Je hulpkok mag de deegbodems uit de oven halen en laten afkoelen. De bakparels? Die kan je een volgende keer opnieuw gebruiken.

  9. Afwerking:
  10. Als de deegbodems koel zijn, mag je er voorzichtig het fruit en de room over verdelen. De finishing touch? Die geef je met de suikerdecoratie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.

  3. Jij kan intussen het kruimeldeeg uitrollen. Laat het bakpapier er maar aan. Steek met een taartvormpje 4 cirkels uit het deeg.

  4. Leg elke deegcirkel in een taartvormpje en leg er nog een velletje bakpapier over. Giet er daarna bakparels of droge bonen over. Je hulpkok mag de deegbodems nu 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven zetten.

  5. Spoel intussen al het fruit onder koud water. Doe dat in kleine porties in een vergiet. Leg het fruit daarna per soort in kommetjes.

  6. Pluk het kroontje van de aardbeien en snij ze in 2. Trek het steeltje van de kersen en haal er de pit uit.

  7. Meng met een houten lepel de crème anglaise met de mascarpone. Voeg de vanillesuiker toe en meng tot je een glad, romig mengsel krijgt.

  8. Je hulpkok mag de deegbodems uit de oven halen en laten afkoelen. De bakparels? Die kan je een volgende keer opnieuw gebruiken.

  9. Afwerking:
  10. Als de deegbodems koel zijn, mag je er voorzichtig het fruit en de room over verdelen. De finishing touch? Die geef je met de suikerdecoratie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 21.5 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 19.1 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal