- Bewaar

- Bewaar
Minitaartjes met zomerfruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Jij kan intussen het kruimeldeeg uitrollen. Laat het bakpapier er maar aan. Steek met een taartvormpje 4 cirkels uit het deeg.
-
Leg elke deegcirkel in een taartvormpje en leg er nog een velletje bakpapier over. Giet er daarna bakparels of droge bonen over. Je hulpkok mag de deegbodems nu 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Spoel intussen al het fruit onder koud water. Doe dat in kleine porties in een vergiet. Leg het fruit daarna per soort in kommetjes.
-
Pluk het kroontje van de aardbeien en snij ze in 2. Trek het steeltje van de kersen en haal er de pit uit.
-
Meng met een houten lepel de crème anglaise met de mascarpone. Voeg de vanillesuiker toe en meng tot je een glad, romig mengsel krijgt.
-
Je hulpkok mag de deegbodems uit de oven halen en laten afkoelen. De bakparels? Die kan je een volgende keer opnieuw gebruiken.
-
Afwerking:
-
Als de deegbodems koel zijn, mag je er voorzichtig het fruit en de room over verdelen. De finishing touch? Die geef je met de suikerdecoratie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Jij kan intussen het kruimeldeeg uitrollen. Laat het bakpapier er maar aan. Steek met een taartvormpje 4 cirkels uit het deeg.
-
Leg elke deegcirkel in een taartvormpje en leg er nog een velletje bakpapier over. Giet er daarna bakparels of droge bonen over. Je hulpkok mag de deegbodems nu 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Spoel intussen al het fruit onder koud water. Doe dat in kleine porties in een vergiet. Leg het fruit daarna per soort in kommetjes.
-
Pluk het kroontje van de aardbeien en snij ze in 2. Trek het steeltje van de kersen en haal er de pit uit.
-
Meng met een houten lepel de crème anglaise met de mascarpone. Voeg de vanillesuiker toe en meng tot je een glad, romig mengsel krijgt.
-
Je hulpkok mag de deegbodems uit de oven halen en laten afkoelen. De bakparels? Die kan je een volgende keer opnieuw gebruiken.
-
Afwerking:
-
Als de deegbodems koel zijn, mag je er voorzichtig het fruit en de room over verdelen. De finishing touch? Die geef je met de suikerdecoratie.