Minuutsteak en groentecouscous met pesto
Minuutsteak en groentecouscous met pesto

Minuutsteak en groentecouscous met pesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 6.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 37.1 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  7. Snij de kerstomaten middendoor.

  8. Bereiding:
  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de paprikablokjes en de champignons toe en roerbak nog 10 min.

  11. Voeg de laatste 2 min. de kerstomaten toe en roer er de pesto onder.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de groenten onder de couscous.

  14. Afwerking:
  15. Snij de minuutsteaks in 2 of 3 stukken en serveer met de groentecouscous.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Snij 50 g champignons en 50 g kerstomaten in stukjes. 2 Kook 30 g minuutsteak samen met de groenten 10 min. in water. 3 Giet af, meng er 1 eetl. gekookte couscous onder en mix met 1 koffiel. plantaardige olie tot een gladde puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  7. Snij de kerstomaten middendoor.

  8. Bereiding:
  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de paprikablokjes en de champignons toe en roerbak nog 10 min.

  11. Voeg de laatste 2 min. de kerstomaten toe en roer er de pesto onder.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de groenten onder de couscous.

  14. Afwerking:
  15. Snij de minuutsteaks in 2 of 3 stukken en serveer met de groentecouscous.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Snij 50 g champignons en 50 g kerstomaten in stukjes. 2 Kook 30 g minuutsteak samen met de groenten 10 min. in water. 3 Giet af, meng er 1 eetl. gekookte couscous onder en mix met 1 koffiel. plantaardige olie tot een gladde puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 6.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 37.1 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keekebisj Sterk blond bier Wijn Château Le Logis de Sipian A.O.P. Médoc

Bekijk het recept digitaal