Mosselen op Italiaanse wijze
Mosselen op Italiaanse wijze

Mosselen op Italiaanse wijze

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 56.1 g
Suiker 7 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 43.2 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  4. Snij de tapastomaten in 2.

  5. Hak het knoflook grof. Snij de ui in ringen.

  6. Trek de blaadjes van de takjes basilicum.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak het ciabattabrood 10 min. af in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.

  11. Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Roer er de pesto onder en laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  12. Voeg de tapastomaten toe en laat nog 3 à 5 min. afgedekt verder garen tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met het basilicum. Geef er een stuk ciabattabrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  4. Snij de tapastomaten in 2.

  5. Hak het knoflook grof. Snij de ui in ringen.

  6. Trek de blaadjes van de takjes basilicum.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak het ciabattabrood 10 min. af in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.

  11. Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Roer er de pesto onder en laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  12. Voeg de tapastomaten toe en laat nog 3 à 5 min. afgedekt verder garen tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met het basilicum. Geef er een stuk ciabattabrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 56.1 g
Suiker 7 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 43.2 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Roodbruin bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal