- Bewaar

- Bewaar
Mosselen op Italiaanse wijze
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Roodbruin bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Hak het knoflook grof. Snij de ui in ringen.
-
Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het ciabattabrood 10 min. af in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.
-
Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Roer er de pesto onder en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Voeg de tapastomaten toe en laat nog 3 à 5 min. afgedekt verder garen tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met het basilicum. Geef er een stuk ciabattabrood bij.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Roodbruin bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Hak het knoflook grof. Snij de ui in ringen.
-
Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het ciabattabrood 10 min. af in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.
-
Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Roer er de pesto onder en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Voeg de tapastomaten toe en laat nog 3 à 5 min. afgedekt verder garen tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met het basilicum. Geef er een stuk ciabattabrood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Roodbruin bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië