- Bewaar

- Bewaar
Mosterdgebraad met ovenaardappeltjes en prei
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij het wit en het lichtgroen van de prei in ringetjes.
-
Bereiding:
-
1 Verdeel de aardappelblokjes en de preiringetjes over de bodem van een grote ovenschotel. Giet er de groentebouillon bij. Strooi er de gedroogde kruiden over en besprenkel met de olijfolie. Schep door elkaar.
-
2 Bestrijk het gebraad met de mosterd en plaats het in een ovenschotel. Kruid met kruidentuiltje en peper van de molen (voeg geen zout toe). Overgiet met 1 dl vleesbouillon.
-
3 Schuif beide schotels in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 1 à 1 u 10 braden. Schep tussendoor de aardappelblokjes en de prei om.
-
4 Haal het vlees uit de schotel, maak de braadresten los met de rest van de bouillon en giet in een steelpan. Breng aan de kook. Bind lichtjes met sausbinder. Als u dat wenst, kan u wat extra mosterd aan de saus toevoegen.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes, serveer met de saus en schep wat van de aardappel-preibereiding op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij het wit en het lichtgroen van de prei in ringetjes.
-
Bereiding:
-
1 Verdeel de aardappelblokjes en de preiringetjes over de bodem van een grote ovenschotel. Giet er de groentebouillon bij. Strooi er de gedroogde kruiden over en besprenkel met de olijfolie. Schep door elkaar.
-
2 Bestrijk het gebraad met de mosterd en plaats het in een ovenschotel. Kruid met kruidentuiltje en peper van de molen (voeg geen zout toe). Overgiet met 1 dl vleesbouillon.
-
3 Schuif beide schotels in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 1 à 1 u 10 braden. Schep tussendoor de aardappelblokjes en de prei om.
-
4 Haal het vlees uit de schotel, maak de braadresten los met de rest van de bouillon en giet in een steelpan. Breng aan de kook. Bind lichtjes met sausbinder. Als u dat wenst, kan u wat extra mosterd aan de saus toevoegen.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes, serveer met de saus en schep wat van de aardappel-preibereiding op.