Muffins met een hart van karamel
Muffins met een hart van karamel

Muffins met een hart van karamel

Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 51.3 g
Eiwit 8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in blokjes.

  3. Bereiding:
  4. (15 min. + 25 min. in de oven)

  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig deeg. Voeg de melk en de agavesiroop toe.

  7. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

  8. Roer het eiermengsel en de blokjes appel onder de bloem. Doe dit snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).

  9. Leg 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvormen vul ze voor de helft met deeg.

  10. Leg 2 snoepjes in elke muffin en vul verder aan met het deeg.

  11. Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in blokjes.

  3. Bereiding:
  4. (15 min. + 25 min. in de oven)

  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig deeg. Voeg de melk en de agavesiroop toe.

  7. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

  8. Roer het eiermengsel en de blokjes appel onder de bloem. Doe dit snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).

  9. Leg 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvormen vul ze voor de helft met deeg.

  10. Leg 2 snoepjes in elke muffin en vul verder aan met het deeg.

  11. Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 51.3 g
Eiwit 8 g

Bekijk het recept digitaal