Noedels met champignons, Chinese kool en vegetarische wokreepjes
Noedels met champignons, Chinese kool en vegetarische wokreepjes

Noedels met champignons, Chinese kool en vegetarische wokreepjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Energie 2368 kj
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 10.4 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 20.2 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper de rode ui, de lente-uitjes en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper de rest fijn. Pers de limoen. Rasp de gember.

  3. Maak een vinaigrette met de sesamolie, de helft van de arachideolie, het limoensap, de rijstazijn, de gember, de rode ui, het knoflook, het pepertje, de honing en een snuifje zout.

  4. Snij de grote champignons in stukken en maak de kleine champignons los van elkaar. Snij het citroengras in de lengte in 2 en plet met de platte kant van een groot mes. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  5. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen 1/4 van de arachideolie in een wok en roerbak de Chinese kool en het citroengras 5 min. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de noedels en de helft van de vinaigrette toe. Laat even opwarmen.

  8. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten.

  9. Verdeel de wokbereiding over de borden, leg er wat wokreepjes op en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de lente-uitjes en het sesamzaad.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper de rode ui, de lente-uitjes en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper de rest fijn. Pers de limoen. Rasp de gember.

  3. Maak een vinaigrette met de sesamolie, de helft van de arachideolie, het limoensap, de rijstazijn, de gember, de rode ui, het knoflook, het pepertje, de honing en een snuifje zout.

  4. Snij de grote champignons in stukken en maak de kleine champignons los van elkaar. Snij het citroengras in de lengte in 2 en plet met de platte kant van een groot mes. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  5. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen 1/4 van de arachideolie in een wok en roerbak de Chinese kool en het citroengras 5 min. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de noedels en de helft van de vinaigrette toe. Laat even opwarmen.

  8. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten.

  9. Verdeel de wokbereiding over de borden, leg er wat wokreepjes op en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de lente-uitjes en het sesamzaad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Energie 2368 kj
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 10.4 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 20.2 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië Bier Martha Brown Eyes Donker bier

Bekijk het recept digitaal