- Bewaar

- Bewaar
Noedels met champignons, Chinese kool en vegetarische wokreepjes
Onze drankensuggesties
Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië Bier Martha Brown Eyes Donker bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Snipper de rode ui, de lente-uitjes en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper de rest fijn. Pers de limoen. Rasp de gember.
-
Maak een vinaigrette met de sesamolie, de helft van de arachideolie, het limoensap, de rijstazijn, de gember, de rode ui, het knoflook, het pepertje, de honing en een snuifje zout.
-
Snij de grote champignons in stukken en maak de kleine champignons los van elkaar. Snij het citroengras in de lengte in 2 en plet met de platte kant van een groot mes. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1/4 van de arachideolie in een wok en roerbak de Chinese kool en het citroengras 5 min. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de noedels en de helft van de vinaigrette toe. Laat even opwarmen.
-
Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten.
-
Verdeel de wokbereiding over de borden, leg er wat wokreepjes op en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de lente-uitjes en het sesamzaad.
Onze drankensuggesties
Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië Bier Martha Brown Eyes Donker bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Snipper de rode ui, de lente-uitjes en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper de rest fijn. Pers de limoen. Rasp de gember.
-
Maak een vinaigrette met de sesamolie, de helft van de arachideolie, het limoensap, de rijstazijn, de gember, de rode ui, het knoflook, het pepertje, de honing en een snuifje zout.
-
Snij de grote champignons in stukken en maak de kleine champignons los van elkaar. Snij het citroengras in de lengte in 2 en plet met de platte kant van een groot mes. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1/4 van de arachideolie in een wok en roerbak de Chinese kool en het citroengras 5 min. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de noedels en de helft van de vinaigrette toe. Laat even opwarmen.
-
Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten.
-
Verdeel de wokbereiding over de borden, leg er wat wokreepjes op en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de lente-uitjes en het sesamzaad.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië Bier Martha Brown Eyes Donker bier