Noedelwok met Chinese kool en Praagse schnitzel
Noedelwok met Chinese kool en Praagse schnitzel

Noedelwok met Chinese kool en Praagse schnitzel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 73.3 g
Suiker 18.2 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 40.1 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. min.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de Chinese kool in repen van 1 cm.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij de lente-uitjes in schuine reepjes.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Kook de eiermie gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook en de gember. Voeg 3/4 van de lente-uitjes toe en roerbak 1 min. Voeg alle groenten toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.

  11. Overgiet met de woksaus en besprenkel met enkele druppels limoensap. Meng er de eiermie onder.

  12. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 3 à 4 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de noedelwok en de schnitzels over de borden.

  15. Bestrooi met de rest van de lente-ui.

Tip

Lekker met wat chilisaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. min.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de Chinese kool in repen van 1 cm.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij de lente-uitjes in schuine reepjes.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Kook de eiermie gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook en de gember. Voeg 3/4 van de lente-uitjes toe en roerbak 1 min. Voeg alle groenten toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.

  11. Overgiet met de woksaus en besprenkel met enkele druppels limoensap. Meng er de eiermie onder.

  12. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 3 à 4 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de noedelwok en de schnitzels over de borden.

  15. Bestrooi met de rest van de lente-ui.

Tip

Lekker met wat chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 73.3 g
Suiker 18.2 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 40.1 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St. Bernardus Tripel Sterk blond bier Wijn Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors

Bekijk het recept digitaal