Noedelwok met gemarineerde quorn, spitskool en oesterzwammen
Noedelwok met gemarineerde quorn, spitskool en oesterzwammen

Noedelwok met gemarineerde quorn, spitskool en oesterzwammen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 71 g
Eiwit 22.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf (5 min. + 3 u. marineren)
  3. Hak het bieslook fijn en meng met de balsamicoazijn, de sojasaus, de honing, het citroensap en 2 eetl. sesamolie.

  4. Roer er de (diepgevroren) quornblokjes onder en laat 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Op het moment zelf (10 min.)
  6. Snij de spitskool in fijne reepjes.

  7. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. sesamolie in een wok en roerbak de reepjes spitskool 3 min.

  10. Voeg de reepjes oesterzwam en de quornblokjes met de marinade toe en roerbak 3 min.

  11. Voeg de noedels toe en overgiet met 2 dl water. Laat nog even sudderen tot de noedels gaar zijn (kooktijd: zie verpakking). Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf (5 min. + 3 u. marineren)
  3. Hak het bieslook fijn en meng met de balsamicoazijn, de sojasaus, de honing, het citroensap en 2 eetl. sesamolie.

  4. Roer er de (diepgevroren) quornblokjes onder en laat 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Op het moment zelf (10 min.)
  6. Snij de spitskool in fijne reepjes.

  7. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. sesamolie in een wok en roerbak de reepjes spitskool 3 min.

  10. Voeg de reepjes oesterzwam en de quornblokjes met de marinade toe en roerbak 3 min.

  11. Voeg de noedels toe en overgiet met 2 dl water. Laat nog even sudderen tot de noedels gaar zijn (kooktijd: zie verpakking). Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 71 g
Eiwit 22.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Chardonnay - Vignerons des Pierres Dorées Rio Belo - D.O.C. Douro - Portugal

Bekijk het recept digitaal