Noordzeetongfilets met dille op witloofbedje
Noordzeetongfilets met dille op witloofbedje

Noordzeetongfilets met dille op witloofbedje

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 50.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er het in fijne snippers gesneden witloof in en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 10 à 15 min. gaar stoven.

  3. Breng intussen 0,5 L melk aan de kook in een brede kookpan. Voeg het blaadje laurier toe, wat tijm, peper en zout.

  4. Leg er vervolgens de diepgevroren noordzeetongfilets in en de diepgevroren sint-jakobsnoten. Laat afgedekt op een zacht vuur 7 min. verder gaar worden. (1)

  5. In een andere, brede pan laat u 1,5 dl droge witte wijn tot ongeveer de helft inkoken. Giet er dan 2 dl room bij en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. verder koken. Indien nodig bindt u de saus lichtjes met sausbinder. Breng op smaak met peper en zout en werk af met 1 eetl. gesnipperde dille.

  6. Afwerking:
  7. Maak op elk bord een bedje witloof en schik daarop twee tongfilets en 2 sint-jakobsnoten. Lepel er wat saus over en geef er stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er het in fijne snippers gesneden witloof in en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 10 à 15 min. gaar stoven.

  3. Breng intussen 0,5 L melk aan de kook in een brede kookpan. Voeg het blaadje laurier toe, wat tijm, peper en zout.

  4. Leg er vervolgens de diepgevroren noordzeetongfilets in en de diepgevroren sint-jakobsnoten. Laat afgedekt op een zacht vuur 7 min. verder gaar worden. (1)

  5. In een andere, brede pan laat u 1,5 dl droge witte wijn tot ongeveer de helft inkoken. Giet er dan 2 dl room bij en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. verder koken. Indien nodig bindt u de saus lichtjes met sausbinder. Breng op smaak met peper en zout en werk af met 1 eetl. gesnipperde dille.

  6. Afwerking:
  7. Maak op elk bord een bedje witloof en schik daarop twee tongfilets en 2 sint-jakobsnoten. Lepel er wat saus over en geef er stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 50.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère A.C. Chablis Michel Laroche Wijn Droge witte bourgogne met een fijn parfum van fris fruit en mineralen (van de chardonnaydruif). Ontdek zijn strak droge en tegelijk sappig fruitige smaak. Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate - Argentinië

Bekijk het recept digitaal