Nootjes van zalm en staartvis in 't groen
Nootjes van zalm en staartvis in 't groen

Nootjes van zalm en staartvis in 't groen

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 23.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (kan enkele uren vooraf)
  3. Laat de zalm en de staartvis oppervlakkig ontdooien zodat u de vis in nootjes van ± 4 cm kan snijden.

  4. Meng de boter met de bloem.

  5. Breng 200 ml visfond aan de kook. Voeg de blaadjes waterkers, de diepgevroren spinazie en de diepgevroren kervel toe. Laat al roerend doorkoken tot de groenten ontdooid zijn. Mix fijn en duw door een zeef.

  6. Bereiding:
  7. Breng 200 ml visfond aan de kook in een ruime pan en leg er een rooster over.

  8. Schik de visnootjes op het rooster en sprenkel er de witte wijn over. Kruid met peper en zout. Leg er een deksel over en laat 10 min. stomen.

  9. Hou de vis warm terwijl u de saus bereidt. Breng het kookvocht aan de kook en giet er de room en groene visfond bij.

  10. Breng weer even aan de kook en roer er beetje bij beetje de bloem met boter door tot de saus lichtjes bindt. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lepel op elk bord een spiegel groene saus en schik er enkele nootjes zalm en staartvis op. Versier met bv. warme fleurons (halve maantjes), reepjes tomaat of aspergepunten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (kan enkele uren vooraf)
  3. Laat de zalm en de staartvis oppervlakkig ontdooien zodat u de vis in nootjes van ± 4 cm kan snijden.

  4. Meng de boter met de bloem.

  5. Breng 200 ml visfond aan de kook. Voeg de blaadjes waterkers, de diepgevroren spinazie en de diepgevroren kervel toe. Laat al roerend doorkoken tot de groenten ontdooid zijn. Mix fijn en duw door een zeef.

  6. Bereiding:
  7. Breng 200 ml visfond aan de kook in een ruime pan en leg er een rooster over.

  8. Schik de visnootjes op het rooster en sprenkel er de witte wijn over. Kruid met peper en zout. Leg er een deksel over en laat 10 min. stomen.

  9. Hou de vis warm terwijl u de saus bereidt. Breng het kookvocht aan de kook en giet er de room en groene visfond bij.

  10. Breng weer even aan de kook en roer er beetje bij beetje de bloem met boter door tot de saus lichtjes bindt. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lepel op elk bord een spiegel groene saus en schik er enkele nootjes zalm en staartvis op. Versier met bv. warme fleurons (halve maantjes), reepjes tomaat of aspergepunten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 30.2 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 23.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise De grijsbruine pinot-grisdruif wordt vrij laat geoogst. Ze geeft een zeer aromatische, milde en smaakvolle wijn. Evenwichtige 1er Cru om koel te schenken.

Bekijk het recept digitaal