Normandisch parelhoen met appeltjes (gluten- en lactosevrij)
Normandisch parelhoen met appeltjes (gluten- en lactosevrij)

Normandisch parelhoen met appeltjes (gluten- en lactosevrij)

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 483 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 43 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien

  3. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.

  4. Bereiding:
  5. Het liefst de dag voordien
  6. 1 Bak de spekreepjes licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.

  7. 2 Smelt de lactosevrije vetstof in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.

  8. 3 Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.

  9. 4 Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de lactosevrije volle room toe en laat indikken tot de gewenste dikte.

  10. 5 Voeg de spekreepjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf
  12. 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. 7 Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

  14. 8 Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.

  15. 9 Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.

  16. Afwerking:
  17. Lekker met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien

  3. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.

  4. Bereiding:
  5. Het liefst de dag voordien
  6. 1 Bak de spekreepjes licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.

  7. 2 Smelt de lactosevrije vetstof in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.

  8. 3 Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.

  9. 4 Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de lactosevrije volle room toe en laat indikken tot de gewenste dikte.

  10. 5 Voeg de spekreepjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf
  12. 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. 7 Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

  14. 8 Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.

  15. 9 Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.

  16. Afwerking:
  17. Lekker met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 483 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 43 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal