Normandisch visbordje
Normandisch visbordje

Normandisch visbordje

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 32.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons enkele min. op een hoog vuur. Besprenkel met een beetje citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Bereiding:
  6. 30 min.

  7. Leg de diepgevroren hondstong-zalmrolletjes naast elkaar in een brede kookpot. Giet er de visfond bij en kruid met de tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 10 à 12 min. gaar worden.

  8. Voeg de diepgevroren mosselen toe en laat nog 3 min. sudderen.

  9. Schep de vis en de mosselen uit de kookpot en hou warm. Giet het kookvocht door een zeef.

  10. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even bakken en giet er al roerend het kookvocht van de vis bij, tot u een smeuïge saus krijgt.

  11. Meng de champignons en de mosselen onder de saus.

  12. Roer de kreeftensoep onder de saus. Breng op smaak met de rest van het citroensap, peper, zout en nootmuskaat. Warm nog even op zonder te laten koken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de hondstong-zalmrolletjes over de borden en lepel er de saus rond. Geef er sneetjes stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons enkele min. op een hoog vuur. Besprenkel met een beetje citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Bereiding:
  6. 30 min.

  7. Leg de diepgevroren hondstong-zalmrolletjes naast elkaar in een brede kookpot. Giet er de visfond bij en kruid met de tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 10 à 12 min. gaar worden.

  8. Voeg de diepgevroren mosselen toe en laat nog 3 min. sudderen.

  9. Schep de vis en de mosselen uit de kookpot en hou warm. Giet het kookvocht door een zeef.

  10. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even bakken en giet er al roerend het kookvocht van de vis bij, tot u een smeuïge saus krijgt.

  11. Meng de champignons en de mosselen onder de saus.

  12. Roer de kreeftensoep onder de saus. Breng op smaak met de rest van het citroensap, peper, zout en nootmuskaat. Warm nog even op zonder te laten koken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de hondstong-zalmrolletjes over de borden en lepel er de saus rond. Geef er sneetjes stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 32.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc 1er Cru- A.C. Moselle luxembourgeoise Quinta Vista - Vinho Regional Lisboa - Portugal

Bekijk het recept digitaal