Nuggets met pesto-spinaziestoemp
Nuggets met pesto-spinaziestoemp

Nuggets met pesto-spinaziestoemp

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 45.7 g
Eiwit 28.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water gedurende ± 25 min. Giet af.

  3. Snij de varkensescalopes in stukken van 3 bij 4 cm.

  4. Klop het ei met een vork los in een diep bord.

  5. Verkruimel de tortillachips (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng met het paneermeel in een diep bord.

  6. Maak de nuggets: wentel de stukken vlees eerst door het paneermeel met de chips, dan door het ei en opnieuw door het paneermeel. Zet opzij.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de spinazie slinken gedurende 2 à 3 min. Roer er de pesto en de mascarpone onder. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes vlees gedurende 2 à 3 min. langs elke kant. Haal het vlees uit de pan. Doe er 1 dl water in en schraap de braadresten los. Roer er de instantsausbinder onder.

  10. Pureer de aardappelen en meng er de spinazie onder.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de nuggets met de spinazie-stoemp en de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water gedurende ± 25 min. Giet af.

  3. Snij de varkensescalopes in stukken van 3 bij 4 cm.

  4. Klop het ei met een vork los in een diep bord.

  5. Verkruimel de tortillachips (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng met het paneermeel in een diep bord.

  6. Maak de nuggets: wentel de stukken vlees eerst door het paneermeel met de chips, dan door het ei en opnieuw door het paneermeel. Zet opzij.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de spinazie slinken gedurende 2 à 3 min. Roer er de pesto en de mascarpone onder. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes vlees gedurende 2 à 3 min. langs elke kant. Haal het vlees uit de pan. Doe er 1 dl water in en schraap de braadresten los. Roer er de instantsausbinder onder.

  10. Pureer de aardappelen en meng er de spinazie onder.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de nuggets met de spinazie-stoemp en de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 45.7 g
Eiwit 28.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Farnese - Italië

Bekijk het recept digitaal