- Bewaar

- Bewaar
Olijvenciabatta met Provençaalse kruiden
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm 2,5 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Meng de bloem en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot een deegbol.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Leg het terug in de kom, dek af met een propere keukenhanddoek en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Hak ondertussen de olijven in kleine stukjes.
-
Voeg de Provençaalse kruiden en de olijven toe aan het gerezen deeg en kneed ze er voorzichtig onder.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1,5 cm dik. Vouw alle randen naar het midden toe tot een vierkante vorm.
-
Rol het deeg opnieuw uit tot een plak van ± 35 bij 20 cm. Snij in 2 stukken en leg op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat nog 30 min. rijzen.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
-
Bak de ciabatta's 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm 2,5 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Meng de bloem en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot een deegbol.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Leg het terug in de kom, dek af met een propere keukenhanddoek en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Hak ondertussen de olijven in kleine stukjes.
-
Voeg de Provençaalse kruiden en de olijven toe aan het gerezen deeg en kneed ze er voorzichtig onder.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1,5 cm dik. Vouw alle randen naar het midden toe tot een vierkante vorm.
-
Rol het deeg opnieuw uit tot een plak van ± 35 bij 20 cm. Snij in 2 stukken en leg op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat nog 30 min. rijzen.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
-
Bak de ciabatta's 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.