Oma's appelkoek met meringue
Oma's appelkoek met meringue

Oma's appelkoek met meringue

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 8.2 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 21.9 g
Vezel 0 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel.

  4. Snij de ongeschilde appelen in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng 10 eetl. melk onder het puddingpoeder.

  7. Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng samen met de suiker tot het kookpunt.

  8. Haal de melk van het vuur en meng er het puddingpoeder en 1 eidooier onder. Kook de pudding nog 1 min. al roerend. Giet in een kom en bedek meteen met een vel vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grill aan.

  10. Klop het eiwit van de gescheiden eieren met de vanillesuiker en het zout.

  11. Smeer een dun laagje boter op de studentenkoeken en schik ze op 2 bakplaten met bakpapier. Zet 3 à 5 min. onder de grill.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelen.

  13. Lepel een dikke laag pudding op de studentenkoeken (± 1 cm). Schik er de gebakken appelen op en schep daarop een dikke laag opgeklopt eiwit.

  14. Zet de koeken 5 min. onder de grill, tot het eiwit gekleurd is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel.

  4. Snij de ongeschilde appelen in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng 10 eetl. melk onder het puddingpoeder.

  7. Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng samen met de suiker tot het kookpunt.

  8. Haal de melk van het vuur en meng er het puddingpoeder en 1 eidooier onder. Kook de pudding nog 1 min. al roerend. Giet in een kom en bedek meteen met een vel vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grill aan.

  10. Klop het eiwit van de gescheiden eieren met de vanillesuiker en het zout.

  11. Smeer een dun laagje boter op de studentenkoeken en schik ze op 2 bakplaten met bakpapier. Zet 3 à 5 min. onder de grill.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelen.

  13. Lepel een dikke laag pudding op de studentenkoeken (± 1 cm). Schik er de gebakken appelen op en schep daarop een dikke laag opgeklopt eiwit.

  14. Zet de koeken 5 min. onder de grill, tot het eiwit gekleurd is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 8.2 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 21.9 g
Vezel 0 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal