- Bewaar

- Bewaar
Oma's appelkoek met meringue
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Scheid het eiwit van het eigeel.
-
Snij de ongeschilde appelen in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Meng 10 eetl. melk onder het puddingpoeder.
-
Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng samen met de suiker tot het kookpunt.
-
Haal de melk van het vuur en meng er het puddingpoeder en 1 eidooier onder. Kook de pudding nog 1 min. al roerend. Giet in een kom en bedek meteen met een vel vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grill aan.
-
Klop het eiwit van de gescheiden eieren met de vanillesuiker en het zout.
-
Smeer een dun laagje boter op de studentenkoeken en schik ze op 2 bakplaten met bakpapier. Zet 3 à 5 min. onder de grill.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelen.
-
Lepel een dikke laag pudding op de studentenkoeken (± 1 cm). Schik er de gebakken appelen op en schep daarop een dikke laag opgeklopt eiwit.
-
Zet de koeken 5 min. onder de grill, tot het eiwit gekleurd is.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Scheid het eiwit van het eigeel.
-
Snij de ongeschilde appelen in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Meng 10 eetl. melk onder het puddingpoeder.
-
Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng samen met de suiker tot het kookpunt.
-
Haal de melk van het vuur en meng er het puddingpoeder en 1 eidooier onder. Kook de pudding nog 1 min. al roerend. Giet in een kom en bedek meteen met een vel vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grill aan.
-
Klop het eiwit van de gescheiden eieren met de vanillesuiker en het zout.
-
Smeer een dun laagje boter op de studentenkoeken en schik ze op 2 bakplaten met bakpapier. Zet 3 à 5 min. onder de grill.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelen.
-
Lepel een dikke laag pudding op de studentenkoeken (± 1 cm). Schik er de gebakken appelen op en schep daarop een dikke laag opgeklopt eiwit.
-
Zet de koeken 5 min. onder de grill, tot het eiwit gekleurd is.