Omeletmuffins met geitenkaas
Omeletmuffins met geitenkaas

Omeletmuffins met geitenkaas

Ontbijt
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 141 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 5.1 g
Suiker 4.8 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes.

  4. Hak de blaadjes dragon fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de courgette en de paprika 6 à 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Neem intussen een muffinbakvorm voor 6 stuks en vul de vormpjes met bakpapier. Laat het papier 3 cm boven de rand uitkomen.

  9. Klop de eieren los met de lichte room en de dragon. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de groenten over de vormpjes en bedek met de eiermengeling. Verkruimel de geitenkaas boven de muffins. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes.

  4. Hak de blaadjes dragon fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de courgette en de paprika 6 à 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Neem intussen een muffinbakvorm voor 6 stuks en vul de vormpjes met bakpapier. Laat het papier 3 cm boven de rand uitkomen.

  9. Klop de eieren los met de lichte room en de dragon. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de groenten over de vormpjes en bedek met de eiermengeling. Verkruimel de geitenkaas boven de muffins. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 141 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 5.1 g
Suiker 4.8 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal