Onderzeeër met groene puree
Onderzeeër met groene puree

Onderzeeër met groene puree

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 21.7 g
Koolhydraat 54.7 g
Suiker 5.6 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 44.6 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Neem de schelvishaasjes uit de diepvries en laat ze ontdooien tot het ijslaagje errond weg is. Dep ze daarna heel goed droog met keukenpapier en leg ze op een bord.

  5. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Dat moet niet te klein, want straks stamp je toch alles fijn. Doe de stukken aardappel in een vergiet en spoel ze even onder koud water.

  6. Snij de groene roosjes van de broccoli in kleine stukjes die even groot zijn.

  7. Bereiding:
  8. Eerst is er wat werk voor je hulpkok. Mama, papa, oma, peter …? Kom er maar bij.

  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet ze af.

  10. Kook de broccoliroosjes 4 min. in lichtgezouten water en dek de kookpot niet af. Giet af in een vergiet, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  11. Kook de diepgevroren erwten 4 min. in lichtgezouten water. Giet af in een vergiet, spoel onder koud water en doe in een hoge maatbeker.

  12. Smelt 2 eetlepels boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur tot de keuken begint te ruiken naar koekjes.

  13. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe en roer goed met de klopper. Laat de saus op een zacht vuur indikken en roer regelmatig. Voeg de melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er het citroensap onder.

  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  15. Nu is de keuken weer helemaal voor jou.
  16. Mix de erwten met een staafmixer tot een puree. Meng er de room onder.

  17. Plet de aardappelen met een pureestamper en meng er 1 eetlepel boter onder.

  18. Roer de erwtenpuree onder de aardappelpuree. Kruid de groene puree met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte parmezaan onder.

  19. Deze ovenschotel telt 4 lagen. Onderaan komt de vis, bovenaan de groene puree. Smeer 1 eetlepel boter uit over een ovenschaal. Leg de schelvishaasjes in de ovenschaal en kruid ze met peper en zout. Schik de stukjes broccoli op de stukken vis. Giet de saus over de broccoli. Lepel er de puree bovenop en strijk hem met de bolle kant van een eetlepel uit over de hele ovenschaal.

  20. Nu mag je hulpkok de ovenschaal ± 40 min. in de voorverwarmde oven zetten, tot hij bovenaan een mooi korstje heeft. Daarna kan je opscheppen en de vis opduiken.

Tip

HOU JE GROENTEN GROEN Als je groene groenten kookt, dan durven ze soms hun mooie groene kleur te verliezen. Je kan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt door geen deksel op de kookpot te zetten tijdens het koken. En door de groenten na het afgieten meteen te spoelen onder koud water. Dan blijven de broccoli, de erwten, de prinsessenbonen … de `groentjes' die ze waren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Neem de schelvishaasjes uit de diepvries en laat ze ontdooien tot het ijslaagje errond weg is. Dep ze daarna heel goed droog met keukenpapier en leg ze op een bord.

  5. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Dat moet niet te klein, want straks stamp je toch alles fijn. Doe de stukken aardappel in een vergiet en spoel ze even onder koud water.

  6. Snij de groene roosjes van de broccoli in kleine stukjes die even groot zijn.

  7. Bereiding:
  8. Eerst is er wat werk voor je hulpkok. Mama, papa, oma, peter …? Kom er maar bij.

  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet ze af.

  10. Kook de broccoliroosjes 4 min. in lichtgezouten water en dek de kookpot niet af. Giet af in een vergiet, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  11. Kook de diepgevroren erwten 4 min. in lichtgezouten water. Giet af in een vergiet, spoel onder koud water en doe in een hoge maatbeker.

  12. Smelt 2 eetlepels boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur tot de keuken begint te ruiken naar koekjes.

  13. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe en roer goed met de klopper. Laat de saus op een zacht vuur indikken en roer regelmatig. Voeg de melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er het citroensap onder.

  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  15. Nu is de keuken weer helemaal voor jou.
  16. Mix de erwten met een staafmixer tot een puree. Meng er de room onder.

  17. Plet de aardappelen met een pureestamper en meng er 1 eetlepel boter onder.

  18. Roer de erwtenpuree onder de aardappelpuree. Kruid de groene puree met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte parmezaan onder.

  19. Deze ovenschotel telt 4 lagen. Onderaan komt de vis, bovenaan de groene puree. Smeer 1 eetlepel boter uit over een ovenschaal. Leg de schelvishaasjes in de ovenschaal en kruid ze met peper en zout. Schik de stukjes broccoli op de stukken vis. Giet de saus over de broccoli. Lepel er de puree bovenop en strijk hem met de bolle kant van een eetlepel uit over de hele ovenschaal.

  20. Nu mag je hulpkok de ovenschaal ± 40 min. in de voorverwarmde oven zetten, tot hij bovenaan een mooi korstje heeft. Daarna kan je opscheppen en de vis opduiken.

Tip

HOU JE GROENTEN GROEN Als je groene groenten kookt, dan durven ze soms hun mooie groene kleur te verliezen. Je kan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt door geen deksel op de kookpot te zetten tijdens het koken. En door de groenten na het afgieten meteen te spoelen onder koud water. Dan blijven de broccoli, de erwten, de prinsessenbonen … de `groentjes' die ze waren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 21.7 g
Koolhydraat 54.7 g
Suiker 5.6 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 44.6 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal