Oosters getinte varkensragout met banaan
Oosters getinte varkensragout met banaan

Oosters getinte varkensragout met banaan

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 30.3 g
Koolhydraat 28.9 g
Eiwit 51.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het stoofvlees in kleinere blokjes.

  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  4. Pel het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  5. Pers de limoen.

  6. Snij de tomaten in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Bak in een braadpan het varkensvlees kort aan in de hete olijfolie. Voeg de ui toe, de staafjes gember en de fijngesnipperde look. Laat al roerend gedurende 3 min. bakken.

  9. Giet er 1,5 dl water bij, het limoensap, de wijnazijn en de sojasaus. Doe er vervolgens de blokjes tomaat en het bouillonblokje bij en kruid met kerrie, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 uur sudderen.

  10. De dag zelf (5 min. + 15 min. kooktijd)
  11. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur.

  12. Pel de bananen en snij ze in schijfjes. Schep ze voorzichtig door de vleesragout en laat ze 3 min. mee opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Versier uw stoofschotel met wat citroenmelisse of bieslook en serveer met wilde rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het stoofvlees in kleinere blokjes.

  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  4. Pel het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  5. Pers de limoen.

  6. Snij de tomaten in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Bak in een braadpan het varkensvlees kort aan in de hete olijfolie. Voeg de ui toe, de staafjes gember en de fijngesnipperde look. Laat al roerend gedurende 3 min. bakken.

  9. Giet er 1,5 dl water bij, het limoensap, de wijnazijn en de sojasaus. Doe er vervolgens de blokjes tomaat en het bouillonblokje bij en kruid met kerrie, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 uur sudderen.

  10. De dag zelf (5 min. + 15 min. kooktijd)
  11. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur.

  12. Pel de bananen en snij ze in schijfjes. Schep ze voorzichtig door de vleesragout en laat ze 3 min. mee opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Versier uw stoofschotel met wat citroenmelisse of bieslook en serveer met wilde rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 30.3 g
Koolhydraat 28.9 g
Eiwit 51.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika De pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif, een kruising van pinot noir en hermitage (cinsault). Ze geeft hier een kruidige (kruidnagel), fruitige en volle wijn met goed opgenomen tannines.

Bekijk het recept digitaal