- Bewaar

- Bewaar
Oosters getinte varkensragout met banaan
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika De pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif, een kruising van pinot noir en hermitage (cinsault). Ze geeft hier een kruidige (kruidnagel), fruitige en volle wijn met goed opgenomen tannines.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het stoofvlees in kleinere blokjes.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Pel het stukje gember en snij in fijne staafjes.
-
Pers de limoen.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Bereiding:
-
Bak in een braadpan het varkensvlees kort aan in de hete olijfolie. Voeg de ui toe, de staafjes gember en de fijngesnipperde look. Laat al roerend gedurende 3 min. bakken.
-
Giet er 1,5 dl water bij, het limoensap, de wijnazijn en de sojasaus. Doe er vervolgens de blokjes tomaat en het bouillonblokje bij en kruid met kerrie, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 uur sudderen.
-
De dag zelf (5 min. + 15 min. kooktijd)
-
Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur.
-
Pel de bananen en snij ze in schijfjes. Schep ze voorzichtig door de vleesragout en laat ze 3 min. mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier uw stoofschotel met wat citroenmelisse of bieslook en serveer met wilde rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika De pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif, een kruising van pinot noir en hermitage (cinsault). Ze geeft hier een kruidige (kruidnagel), fruitige en volle wijn met goed opgenomen tannines.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het stoofvlees in kleinere blokjes.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Pel het stukje gember en snij in fijne staafjes.
-
Pers de limoen.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Bereiding:
-
Bak in een braadpan het varkensvlees kort aan in de hete olijfolie. Voeg de ui toe, de staafjes gember en de fijngesnipperde look. Laat al roerend gedurende 3 min. bakken.
-
Giet er 1,5 dl water bij, het limoensap, de wijnazijn en de sojasaus. Doe er vervolgens de blokjes tomaat en het bouillonblokje bij en kruid met kerrie, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 uur sudderen.
-
De dag zelf (5 min. + 15 min. kooktijd)
-
Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur.
-
Pel de bananen en snij ze in schijfjes. Schep ze voorzichtig door de vleesragout en laat ze 3 min. mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier uw stoofschotel met wat citroenmelisse of bieslook en serveer met wilde rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika De pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif, een kruising van pinot noir en hermitage (cinsault). Ze geeft hier een kruidige (kruidnagel), fruitige en volle wijn met goed opgenomen tannines.