Oosters vispannetje
Oosters vispannetje

Oosters vispannetje

55 min.
Aperitiefhapje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 60 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de ananas, verwijder het harde middengedeelte en snij in heel kleine blokjes.

  3. Verwijder de witte zaadlijsten en zaadjes uit de paprika's. Snij in heel dunne reepjes.

  4. Snij de gember in fijne plakjes en snij in dunne staafjes.

  5. Snij de lente-uitjes en koriander fijn.

  6. Meng de kokosmelk met de sojasaus, het limoensap, cayennepeper, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Neem 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er telkens 1/4 van de paprikareepjes, ananasblokjes, lente-uitjes, gemberstaafjes en diepgevroren vis over.

  9. Plooi de zijkanten van de aluminiumfolie over zodat u bootjes bekomt en verdeel het kokosmengsel over de 4 bootjes. Plooi dicht en laat 20 à 25 min. garen op de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de groentjes, vis en het kookvocht over kleine individuele kommetjes of lepeltjes. Werk af met de fijngesnipperde koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de ananas, verwijder het harde middengedeelte en snij in heel kleine blokjes.

  3. Verwijder de witte zaadlijsten en zaadjes uit de paprika's. Snij in heel dunne reepjes.

  4. Snij de gember in fijne plakjes en snij in dunne staafjes.

  5. Snij de lente-uitjes en koriander fijn.

  6. Meng de kokosmelk met de sojasaus, het limoensap, cayennepeper, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Neem 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er telkens 1/4 van de paprikareepjes, ananasblokjes, lente-uitjes, gemberstaafjes en diepgevroren vis over.

  9. Plooi de zijkanten van de aluminiumfolie over zodat u bootjes bekomt en verdeel het kokosmengsel over de 4 bootjes. Plooi dicht en laat 20 à 25 min. garen op de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de groentjes, vis en het kookvocht over kleine individuele kommetjes of lepeltjes. Werk af met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 60 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal