Oosterse auberginewok met kalkoen
Oosterse auberginewok met kalkoen

Oosterse auberginewok met kalkoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 55.3 g
Eiwit 42.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de kalkoenensneden in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  7. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de kalkoenenreepjes mooi bruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de aubergineblokjes enkele min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten, de sojasaus, de chilisaus, de korianderbolletjes en de ahornsiroop toe. Roerbak enkele min.

  11. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de kalkoenenreepjes en de noedels goed onder de groenten.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de lente-uitjes en de sesamzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de kalkoenensneden in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  7. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de kalkoenenreepjes mooi bruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de aubergineblokjes enkele min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten, de sojasaus, de chilisaus, de korianderbolletjes en de ahornsiroop toe. Roerbak enkele min.

  11. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de kalkoenenreepjes en de noedels goed onder de groenten.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de lente-uitjes en de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 55.3 g
Eiwit 42.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Michel Torino Malbec rosé Argentinië

Bekijk het recept digitaal