Oosterse BBQ bowl met tofu
Oosterse BBQ bowl met tofu

Oosterse BBQ bowl met tofu

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 972 kcal
Energie 4067 kj
Vet 55.4 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 80.2 g
Suiker 24.3 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 31.6 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Kook de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Voeg 2 el olijfolie, 1 el sojasaus en 1 el sesamolie toe aan de rijst. Meng er het kerriepoeder en het paprikapoeder onder en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in schijfjes, de komkommer in halvemaantjes, de rodekool in dunne reepjes en het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Meng onder elkaar in een grote slakom.

  5. Kook de edamame 7 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat licht afkoelen en voeg toe aan de groenten in de slakom.

  6. Maak de dressing: meng 3 el olijfolie met de rest van de sesamolie, de agavesiroop, de rest van de sojasaus, de wittewijnazijn en het sap van de limoen.

  7. Snij de tofu in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de tofu 3 à 4 min. goudbruin aan alle kanten.

  8. Laat de rijst licht afkoelen en meng samen met de dressing onder de groenten. Verdeel over de borden en schik er de tofu op. Snipper de lente-uitjes fijn. Werk de bowls af met de lente-ui en het sesamzaad.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Kook de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Voeg 2 el olijfolie, 1 el sojasaus en 1 el sesamolie toe aan de rijst. Meng er het kerriepoeder en het paprikapoeder onder en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in schijfjes, de komkommer in halvemaantjes, de rodekool in dunne reepjes en het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Meng onder elkaar in een grote slakom.

  5. Kook de edamame 7 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat licht afkoelen en voeg toe aan de groenten in de slakom.

  6. Maak de dressing: meng 3 el olijfolie met de rest van de sesamolie, de agavesiroop, de rest van de sojasaus, de wittewijnazijn en het sap van de limoen.

  7. Snij de tofu in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de tofu 3 à 4 min. goudbruin aan alle kanten.

  8. Laat de rijst licht afkoelen en meng samen met de dressing onder de groenten. Verdeel over de borden en schik er de tofu op. Snipper de lente-uitjes fijn. Werk de bowls af met de lente-ui en het sesamzaad.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 972 kcal
Energie 4067 kj
Vet 55.4 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 80.2 g
Suiker 24.3 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 31.6 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g

Bekijk het recept digitaal