- Bewaar

- Bewaar
Oosterse BBQ bowl met tofu
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg 2 el olijfolie, 1 el sojasaus en 1 el sesamolie toe aan de rijst. Meng er het kerriepoeder en het paprikapoeder onder en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in schijfjes, de komkommer in halvemaantjes, de rodekool in dunne reepjes en het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Meng onder elkaar in een grote slakom.
-
Kook de edamame 7 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat licht afkoelen en voeg toe aan de groenten in de slakom.
-
Maak de dressing: meng 3 el olijfolie met de rest van de sesamolie, de agavesiroop, de rest van de sojasaus, de wittewijnazijn en het sap van de limoen.
-
Snij de tofu in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de tofu 3 à 4 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Laat de rijst licht afkoelen en meng samen met de dressing onder de groenten. Verdeel over de borden en schik er de tofu op. Snipper de lente-uitjes fijn. Werk de bowls af met de lente-ui en het sesamzaad.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg 2 el olijfolie, 1 el sojasaus en 1 el sesamolie toe aan de rijst. Meng er het kerriepoeder en het paprikapoeder onder en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in schijfjes, de komkommer in halvemaantjes, de rodekool in dunne reepjes en het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Meng onder elkaar in een grote slakom.
-
Kook de edamame 7 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat licht afkoelen en voeg toe aan de groenten in de slakom.
-
Maak de dressing: meng 3 el olijfolie met de rest van de sesamolie, de agavesiroop, de rest van de sojasaus, de wittewijnazijn en het sap van de limoen.
-
Snij de tofu in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de tofu 3 à 4 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Laat de rijst licht afkoelen en meng samen met de dressing onder de groenten. Verdeel over de borden en schik er de tofu op. Snipper de lente-uitjes fijn. Werk de bowls af met de lente-ui en het sesamzaad.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wyns (@chezmariette).