- Bewaar

- Bewaar
Oosterse groenterijst met vegetarische balletjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snij de champignons in 4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij fijn. Snij de spitskool fijn.
-
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de helft van de rijstolie in een pan en bak de champignons 3 min. goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en laat nog 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de rest van de rijstolie in een andere pan en stoof het rode pepertje even aan. Voeg de spitskool toe en bak ± 5 min. Meng alle groenten onder elkaar.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes ± 6 min. Voeg de groenecurrypasta en de kokosmelk toe en meng goed. Laat nog 2 min. al roerend opwarmen.
-
Hak intussen de koriander fijn. Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Werk af met de balletjes en wat saus. Bestrooi met koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snij de champignons in 4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij fijn. Snij de spitskool fijn.
-
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de helft van de rijstolie in een pan en bak de champignons 3 min. goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en laat nog 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de rest van de rijstolie in een andere pan en stoof het rode pepertje even aan. Voeg de spitskool toe en bak ± 5 min. Meng alle groenten onder elkaar.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes ± 6 min. Voeg de groenecurrypasta en de kokosmelk toe en meng goed. Laat nog 2 min. al roerend opwarmen.
-
Hak intussen de koriander fijn. Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Werk af met de balletjes en wat saus. Bestrooi met koriander.