Oosterse groenterijst met vegetarische balletjes
Oosterse groenterijst met vegetarische balletjes

Oosterse groenterijst met vegetarische balletjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2849 kj
Energie 681 kcal
Vet 27.5 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 67.5 g
Suiker 14.8 g
Vezel 11 g
Eiwit 35.2 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de champignons in 4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij fijn. Snij de spitskool fijn.

  4. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de helft van de rijstolie in een pan en bak de champignons 3 min. goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en laat nog 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de rijstolie in een andere pan en stoof het rode pepertje even aan. Voeg de spitskool toe en bak ± 5 min. Meng alle groenten onder elkaar.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes ± 6 min. Voeg de groenecurrypasta en de kokosmelk toe en meng goed. Laat nog 2 min. al roerend opwarmen.

  8. Hak intussen de koriander fijn. Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Werk af met de balletjes en wat saus. Bestrooi met koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de champignons in 4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij fijn. Snij de spitskool fijn.

  4. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de helft van de rijstolie in een pan en bak de champignons 3 min. goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en laat nog 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de rijstolie in een andere pan en stoof het rode pepertje even aan. Voeg de spitskool toe en bak ± 5 min. Meng alle groenten onder elkaar.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes ± 6 min. Voeg de groenecurrypasta en de kokosmelk toe en meng goed. Laat nog 2 min. al roerend opwarmen.

  8. Hak intussen de koriander fijn. Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Werk af met de balletjes en wat saus. Bestrooi met koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2849 kj
Energie 681 kcal
Vet 27.5 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 67.5 g
Suiker 14.8 g
Vezel 11 g
Eiwit 35.2 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g

Bekijk het recept digitaal