- Bewaar

- Bewaar
Oosterse groentewok met noedels en kip
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook en kook de noedels 10 min. Giet af.
-
Snij intussen de kippenhaasjes in stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de kip 3 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan of wok en roerbak de groentemix 5 min.
-
Schil intussen de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de komkommer in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
-
Voeg de kip, de noedels en de ketjap toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en verwarm 1 min.
-
Rooster de pinda's 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Voeg de komkommerblokjes toe aan de groentewok en roer goed. Serveer in kommetjes en werk af met de pinda's en de lente-uitjes.
Als u nog pinda's over hebt, kan u ze later gebruiken bij het aperitief of als tussendoortje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook en kook de noedels 10 min. Giet af.
-
Snij intussen de kippenhaasjes in stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de kip 3 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan of wok en roerbak de groentemix 5 min.
-
Schil intussen de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de komkommer in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
-
Voeg de kip, de noedels en de ketjap toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en verwarm 1 min.
-
Rooster de pinda's 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Voeg de komkommerblokjes toe aan de groentewok en roer goed. Serveer in kommetjes en werk af met de pinda's en de lente-uitjes.
Als u nog pinda's over hebt, kan u ze later gebruiken bij het aperitief of als tussendoortje.