Oosterse groentewok met noedels en kip
Oosterse groentewok met noedels en kip

Oosterse groentewok met noedels en kip

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 79.9 g
Suiker 31.4 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 55.7 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook en kook de noedels 10 min. Giet af.

  3. Snij intussen de kippenhaasjes in stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de kip 3 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan of wok en roerbak de groentemix 5 min.

  5. Schil intussen de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de komkommer in blokjes van ± 1 cm.

  6. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  7. Voeg de kip, de noedels en de ketjap toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en verwarm 1 min.

  8. Rooster de pinda's 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Voeg de komkommerblokjes toe aan de groentewok en roer goed. Serveer in kommetjes en werk af met de pinda's en de lente-uitjes.

Tip

Als u nog pinda's over hebt, kan u ze later gebruiken bij het aperitief of als tussendoortje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook en kook de noedels 10 min. Giet af.

  3. Snij intussen de kippenhaasjes in stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de kip 3 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan of wok en roerbak de groentemix 5 min.

  5. Schil intussen de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de komkommer in blokjes van ± 1 cm.

  6. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  7. Voeg de kip, de noedels en de ketjap toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en verwarm 1 min.

  8. Rooster de pinda's 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Voeg de komkommerblokjes toe aan de groentewok en roer goed. Serveer in kommetjes en werk af met de pinda's en de lente-uitjes.

Tip

Als u nog pinda's over hebt, kan u ze later gebruiken bij het aperitief of als tussendoortje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 79.9 g
Suiker 31.4 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 55.7 g
Zout 3.6 g

Bekijk het recept digitaal