- Bewaar

- Bewaar
Oosterse kalfsblanquette met rijst
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore Michele Chiarlo Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Rits de blaadjes van de takjes koriander.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de kalfsblanquette mooi goudbruin. Kruid met peper en voeg de kokosmelk, de groenecurrypasta en de vissaus toe. Overgiet met ¾ van de groentebouillon tot het vlees onderstaat en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst gaar in de rest van de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
-
Kook ook de bloemkool ± 12 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het rode pepertje glazig. Voeg daarna de bloemkool toe en laat even stoven.
-
Doe de groenten bij de kalfsblanquette en roer er de helft van de korianderblaadjes onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden en schep er de kalfsblanquette over. Werk af met de rest van de korianderblaadjes.
Vervang de kalfsblanquette door kippenborstfilet. Snij de kip in blokjes van ± 3 cm. U kan ook rodecurrypasta gebruiken in plaats van groene. Dit recept kan u perfect een dag op voorhand klaarmaken. Warm het op het moment zelf dan nog 10 min op.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore Michele Chiarlo Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Rits de blaadjes van de takjes koriander.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de kalfsblanquette mooi goudbruin. Kruid met peper en voeg de kokosmelk, de groenecurrypasta en de vissaus toe. Overgiet met ¾ van de groentebouillon tot het vlees onderstaat en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst gaar in de rest van de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
-
Kook ook de bloemkool ± 12 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het rode pepertje glazig. Voeg daarna de bloemkool toe en laat even stoven.
-
Doe de groenten bij de kalfsblanquette en roer er de helft van de korianderblaadjes onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden en schep er de kalfsblanquette over. Werk af met de rest van de korianderblaadjes.
Vervang de kalfsblanquette door kippenborstfilet. Snij de kip in blokjes van ± 3 cm. U kan ook rodecurrypasta gebruiken in plaats van groene. Dit recept kan u perfect een dag op voorhand klaarmaken. Warm het op het moment zelf dan nog 10 min op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore Michele Chiarlo Piemonte - Italië