Oosterse vishapjes
Oosterse vishapjes

Oosterse vishapjes

40 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 52 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Rasp 2 roosjes heel fijn (tot couscous) en stoom de rest 8 à 10 min. gaar.

  4. Snij intussen elke roodbaarsfilet in 6 reepjes.

  5. Rasp de schil van de halve limoen en pers hem.

  6. Mix de gestoomde broccoli met het kerriepoeder, de vissaus en de kokosmelk en kruid met peper en zout.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de reepjes vis goudbruin en krokant. Besprenkel met het limoensap.

  8. Lepel de broccolimousse in glaasjes en schik er telkens 1 visreepje op. Strooi er de limoenzeste en de broccolicouscous over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Rasp 2 roosjes heel fijn (tot couscous) en stoom de rest 8 à 10 min. gaar.

  4. Snij intussen elke roodbaarsfilet in 6 reepjes.

  5. Rasp de schil van de halve limoen en pers hem.

  6. Mix de gestoomde broccoli met het kerriepoeder, de vissaus en de kokosmelk en kruid met peper en zout.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de reepjes vis goudbruin en krokant. Besprenkel met het limoensap.

  8. Lepel de broccolimousse in glaasjes en schik er telkens 1 visreepje op. Strooi er de limoenzeste en de broccolicouscous over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 52 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal