Oosterse vispapillot
Oosterse vispapillot

Oosterse vispapillot

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 21.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij de geschilde wortelen en de ongeschilde courgette in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm dik.

  4. Schil en rasp de gember.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snij de lente-uitjes grof.

  7. Hak de korianderblaadjes grof en snipper de steeltjes fijn.

  8. Snij de limoen in 4 partjes.

  9. Snij de visfilets in grote stukken.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit de rijstolie in een pan en stoof de wortel- en courgettestaafjes, het pepertje, de fijngesnipperde koriandersteeltjes en de peultjes 5 à 8 min. beetgaar op een zacht vuur.

  13. Overgiet met de sojasaus, voeg de geraspte gember toe en kruid met zwarte peper.

  14. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel er de (diepgevroren) stukken vis over.

  15. Verdeel de gestoofde groenten over de vis en bestrooi met de grof gesneden lente-uitjes en korianderblaadjes.

  16. Vouw de randen van de vellen omhoog en giet de kokosmelk over de vis en de groenten. Leg er telkens 1 limoenpartje op.

  17. Vouw de pakketjes goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  18. Afwerking:
  19. Serveer met noedels of rijst.

Tip

- Vervang de kokosmelk door visfond of droge witte wijn. - Bestrooi de vis met blaadjes platte peterselie of takjes dille in plaats van koriander. - Vervang de lente-uitjes door fijngehakte kerstomaten. - Vervang het partje limoen door citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij de geschilde wortelen en de ongeschilde courgette in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm dik.

  4. Schil en rasp de gember.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snij de lente-uitjes grof.

  7. Hak de korianderblaadjes grof en snipper de steeltjes fijn.

  8. Snij de limoen in 4 partjes.

  9. Snij de visfilets in grote stukken.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit de rijstolie in een pan en stoof de wortel- en courgettestaafjes, het pepertje, de fijngesnipperde koriandersteeltjes en de peultjes 5 à 8 min. beetgaar op een zacht vuur.

  13. Overgiet met de sojasaus, voeg de geraspte gember toe en kruid met zwarte peper.

  14. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel er de (diepgevroren) stukken vis over.

  15. Verdeel de gestoofde groenten over de vis en bestrooi met de grof gesneden lente-uitjes en korianderblaadjes.

  16. Vouw de randen van de vellen omhoog en giet de kokosmelk over de vis en de groenten. Leg er telkens 1 limoenpartje op.

  17. Vouw de pakketjes goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  18. Afwerking:
  19. Serveer met noedels of rijst.

Tip

- Vervang de kokosmelk door visfond of droge witte wijn. - Bestrooi de vis met blaadjes platte peterselie of takjes dille in plaats van koriander. - Vervang de lente-uitjes door fijngehakte kerstomaten. - Vervang het partje limoen door citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 21.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Tocornal Chardonnay - Viña Cono Sur Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal