Originele ovenschotel met hamburger en zoete aardappel

Originele ovenschotel met hamburger en zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 44.6 g
Eiwit 39.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hamburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de melk. Blijf roeren tot een mooie gladde en gebonden saus.

  10. Meng de diepgevroren broccolimix onder de saus en giet alles in een ovenschaal. Schik de hamburgers naast elkaar op de groenten en druk ze er wat in, zodat ze op gelijke hoogte komen. Bedek alles met de zoete-aardappelpuree.

  11. Strooi er de pankomengeling over en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hamburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de melk. Blijf roeren tot een mooie gladde en gebonden saus.

  10. Meng de diepgevroren broccolimix onder de saus en giet alles in een ovenschaal. Schik de hamburgers naast elkaar op de groenten en druk ze er wat in, zodat ze op gelijke hoogte komen. Bedek alles met de zoete-aardappelpuree.

  11. Strooi er de pankomengeling over en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 44.6 g
Eiwit 39.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal