- Bewaar

- Bewaar
Orloffgebraad, gekaramelliseerd witloof en champignons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in 2 in de lengte.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad samen met de takjes rozemarijn in een ovenschaal. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. Verder bakken.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in schijfjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en laat uitlekken. Pureer met de melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het witloof 5 à 10 min. Overgiet met de honing en kruid met peper en zout. Laat nog even bakken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneden en verdeel over de borden met de puree en het witloof. Werk af met de gebakken champignons.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in 2 in de lengte.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad samen met de takjes rozemarijn in een ovenschaal. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. Verder bakken.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in schijfjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en laat uitlekken. Pureer met de melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het witloof 5 à 10 min. Overgiet met de honing en kruid met peper en zout. Laat nog even bakken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneden en verdeel over de borden met de puree en het witloof. Werk af met de gebakken champignons.