Orloffgebraad, gekaramelliseerd witloof en champignons
Orloffgebraad, gekaramelliseerd witloof en champignons

Orloffgebraad, gekaramelliseerd witloof en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 7.3 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in 2 in de lengte.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad samen met de takjes rozemarijn in een ovenschaal. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. Verder bakken.

  9. Schil intussen de aardappelen en snij in schijfjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en laat uitlekken. Pureer met de melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het witloof 5 à 10 min. Overgiet met de honing en kruid met peper en zout. Laat nog even bakken.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie.

  12. Afwerking:
  13. Snij het gebraad in sneden en verdeel over de borden met de puree en het witloof. Werk af met de gebakken champignons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in 2 in de lengte.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad samen met de takjes rozemarijn in een ovenschaal. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. Verder bakken.

  9. Schil intussen de aardappelen en snij in schijfjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en laat uitlekken. Pureer met de melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het witloof 5 à 10 min. Overgiet met de honing en kruid met peper en zout. Laat nog even bakken.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie.

  12. Afwerking:
  13. Snij het gebraad in sneden en verdeel over de borden met de puree en het witloof. Werk af met de gebakken champignons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 7.3 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal