Orloffgebraad met gestoofde Chinese kool
Orloffgebraad met gestoofde Chinese kool

Orloffgebraad met gestoofde Chinese kool

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.

  4. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.

  5. Leg het gebraad in een ovenschotel en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snipper intussen de teentjes knoflook en de sjalotten fijn. Snij de Chinese kool in de lengte middendoor en snij in dunne slierten. Hak het verse basilicum en de platte peterselie fijn.

  7. Verhit de rijstolie in een grote pan en stoof het knoflook en de helft van de sjalot glazig. Voeg de gesneden Chinese kool toe en stoof 15 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de rest van de sjalot glazig. Voeg de groentebouillon en de vermout toe en laat tot de helft inkoken.

  9. Haal het gebraad na gaartijd uit de oven en laat nog 10 min. onder aluminiumfolie rusten.

  10. Voeg de verse kruiden en de room toe aan de vermoutsaus en mix alles tot een gladde massa. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij het gebraad in sneetjes en geef er wat saus en de gestoofde Chinese kool bij. Serveer met aardappelpuree, gekookte aardappelen of ovenaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.

  4. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.

  5. Leg het gebraad in een ovenschotel en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snipper intussen de teentjes knoflook en de sjalotten fijn. Snij de Chinese kool in de lengte middendoor en snij in dunne slierten. Hak het verse basilicum en de platte peterselie fijn.

  7. Verhit de rijstolie in een grote pan en stoof het knoflook en de helft van de sjalot glazig. Voeg de gesneden Chinese kool toe en stoof 15 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de rest van de sjalot glazig. Voeg de groentebouillon en de vermout toe en laat tot de helft inkoken.

  9. Haal het gebraad na gaartijd uit de oven en laat nog 10 min. onder aluminiumfolie rusten.

  10. Voeg de verse kruiden en de room toe aan de vermoutsaus en mix alles tot een gladde massa. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij het gebraad in sneetjes en geef er wat saus en de gestoofde Chinese kool bij. Serveer met aardappelpuree, gekookte aardappelen of ovenaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal