- Bewaar

- Bewaar
Orloffgebraad met gestoofde Chinese kool
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de teentjes knoflook en de sjalotten fijn. Snij de Chinese kool in de lengte middendoor en snij in dunne slierten. Hak het verse basilicum en de platte peterselie fijn.
-
Verhit de rijstolie in een grote pan en stoof het knoflook en de helft van de sjalot glazig. Voeg de gesneden Chinese kool toe en stoof 15 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de rest van de sjalot glazig. Voeg de groentebouillon en de vermout toe en laat tot de helft inkoken.
-
Haal het gebraad na gaartijd uit de oven en laat nog 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
-
Voeg de verse kruiden en de room toe aan de vermoutsaus en mix alles tot een gladde massa. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en geef er wat saus en de gestoofde Chinese kool bij. Serveer met aardappelpuree, gekookte aardappelen of ovenaardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en bak 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de teentjes knoflook en de sjalotten fijn. Snij de Chinese kool in de lengte middendoor en snij in dunne slierten. Hak het verse basilicum en de platte peterselie fijn.
-
Verhit de rijstolie in een grote pan en stoof het knoflook en de helft van de sjalot glazig. Voeg de gesneden Chinese kool toe en stoof 15 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de rest van de sjalot glazig. Voeg de groentebouillon en de vermout toe en laat tot de helft inkoken.
-
Haal het gebraad na gaartijd uit de oven en laat nog 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
-
Voeg de verse kruiden en de room toe aan de vermoutsaus en mix alles tot een gladde massa. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en geef er wat saus en de gestoofde Chinese kool bij. Serveer met aardappelpuree, gekookte aardappelen of ovenaardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône