Orloffgebraad van kalkoen met courgetteslierten
Orloffgebraad van kalkoen met courgetteslierten

Orloffgebraad van kalkoen met courgetteslierten

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 29.6 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne slierten met een dunschiller.

  3. Snij de olijven in 4.

  4. Bereiding:
  5. Verdeel de boter over het orloffgebraad en zet 20 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven (in het aluminium schaaltje of in een ovenschotel).

  6. Verlaag het vuur naar 160 °C en laat nog ± 1 u. verder garen.

  7. Kook de courgetteslierten 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Dep droog of laat goed uitlekken.

  8. Mix de basilicumblaadjes met de olijfolie en het knoflook tot een glad mengsel. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  9. Meng 2 à 3 eetl. van het mengsel en de olijven onder de courgette.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneden van 1,5 cm dik en schik op de borden. Serveer met de courgetteslierten en kroketten. Garneer eventueel met blokjes tomaat, voor een mooie kleurtoets.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne slierten met een dunschiller.

  3. Snij de olijven in 4.

  4. Bereiding:
  5. Verdeel de boter over het orloffgebraad en zet 20 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven (in het aluminium schaaltje of in een ovenschotel).

  6. Verlaag het vuur naar 160 °C en laat nog ± 1 u. verder garen.

  7. Kook de courgetteslierten 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Dep droog of laat goed uitlekken.

  8. Mix de basilicumblaadjes met de olijfolie en het knoflook tot een glad mengsel. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  9. Meng 2 à 3 eetl. van het mengsel en de olijven onder de courgette.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneden van 1,5 cm dik en schik op de borden. Serveer met de courgetteslierten en kroketten. Garneer eventueel met blokjes tomaat, voor een mooie kleurtoets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 29.6 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal