Ossobuco

Ossobuco

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 824 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 85.6 g
Suiker 12.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 50.1 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (5 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Wentel de kalfsschenkels in de bloem en klop de overtollige bloem af.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de ui en de diepgevroren groenteblokjes 5 min. Verdeel de groenten over een ovenschaal of braadslede.

  9. Schik er de kalfsschenkels naast elkaar op en overgiet met de gepelde tomaten en de witte wijn. Verkruimel er het bouillonblokje over en zet 2 u. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de kalfsschenkels en de tagliatelle over de borden en lepel er de saus over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (5 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Wentel de kalfsschenkels in de bloem en klop de overtollige bloem af.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de ui en de diepgevroren groenteblokjes 5 min. Verdeel de groenten over een ovenschaal of braadslede.

  9. Schik er de kalfsschenkels naast elkaar op en overgiet met de gepelde tomaten en de witte wijn. Verkruimel er het bouillonblokje over en zet 2 u. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de kalfsschenkels en de tagliatelle over de borden en lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 824 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 85.6 g
Suiker 12.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 50.1 g
Zout 1.9 g

Bekijk het recept digitaal