Ossobuco in exotische kruidensaus
Ossobuco in exotische kruidensaus

Ossobuco in exotische kruidensaus

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en snij in fijne staafjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. De dag vooraf
  7. Verhit de boter in een brede pan en laat de kalfsschenkels aan beide kanten kleuren.

  8. Voeg de fijngesneden sjalot en gember toe. Doe er ook het fijngesneden bieslook en de diepgevroren kervelbolletjes bij. Giet er de kokosmelk en de witte wijn over en kruid met peper en zout.

  9. Schep voorzichtig om en laat gedurende 1 u 30 min. op een zacht vuur sudderen. Zet koel weg.

  10. De dag zelf
  11. Verwarm op een zacht vuur, voeg het mespunt mierikswortel toe en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met sperziebonenrolletjes met spek (diepvries, Ringis) of gestoofde peultjes en Thairijst of verse pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en snij in fijne staafjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. De dag vooraf
  7. Verhit de boter in een brede pan en laat de kalfsschenkels aan beide kanten kleuren.

  8. Voeg de fijngesneden sjalot en gember toe. Doe er ook het fijngesneden bieslook en de diepgevroren kervelbolletjes bij. Giet er de kokosmelk en de witte wijn over en kruid met peper en zout.

  9. Schep voorzichtig om en laat gedurende 1 u 30 min. op een zacht vuur sudderen. Zet koel weg.

  10. De dag zelf
  11. Verwarm op een zacht vuur, voeg het mespunt mierikswortel toe en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met sperziebonenrolletjes met spek (diepvries, Ringis) of gestoofde peultjes en Thairijst of verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse van deze wijn. Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages Boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met pittig rijp fruit en een kruidige afdronk.

Bekijk het recept digitaal