Ossobuco met Grimbergen
Ossobuco met Grimbergen

Ossobuco met Grimbergen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 37.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in ringen

  3. Snij de wortelen in schijfjes.

  4. Dep de kalfsschenkels droog en wentel in de bloem.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin, kruid met peper en zout.

  7. Voeg de ui ringen, de wortelschijfjes en de spekreepjes toe. Roerbak 3 min.

  8. Giet het bier en de kalfsfond toe.

  9. Voeg de tijm en laurier toe.

  10. Laat alles 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  11. Haal de takjes tijm en het laurierblaadje uit de kookpot en bind indien nodig met wat instant sausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met broccoli en aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in ringen

  3. Snij de wortelen in schijfjes.

  4. Dep de kalfsschenkels droog en wentel in de bloem.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin, kruid met peper en zout.

  7. Voeg de ui ringen, de wortelschijfjes en de spekreepjes toe. Roerbak 3 min.

  8. Giet het bier en de kalfsfond toe.

  9. Voeg de tijm en laurier toe.

  10. Laat alles 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  11. Haal de takjes tijm en het laurierblaadje uit de kookpot en bind indien nodig met wat instant sausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met broccoli en aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 37.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond

Bekijk het recept digitaal