Ovengebakken kabeljauw en ratatouille
Ovengebakken kabeljauw en ratatouille

Ovengebakken kabeljauw en ratatouille

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 189 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 23.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde aubergine en courgette in stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat nog ± 5 min. bakken op een zacht vuur.

  9. Besprenkel de vis met het citroensap en kruid met peper en zout.

  10. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie, schik er de visfilets in en daarna de groenten.

  11. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Heerlijk met aardappelpuree. 100 g aardappelpuree is ongeveer 1 koolhydraatruilwaarde (= 12,5 koolhydraten).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde aubergine en courgette in stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat nog ± 5 min. bakken op een zacht vuur.

  9. Besprenkel de vis met het citroensap en kruid met peper en zout.

  10. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie, schik er de visfilets in en daarna de groenten.

  11. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Heerlijk met aardappelpuree. 100 g aardappelpuree is ongeveer 1 koolhydraatruilwaarde (= 12,5 koolhydraten).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 189 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 23.9 g

Bekijk het recept digitaal