Ovengebakken kippenpilons met jagerssaus
Ovengebakken kippenpilons met jagerssaus

Ovengebakken kippenpilons met jagerssaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 13.1 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 42 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Schil de aardappelen en snij in grote stukken.

  6. Snij de wortelen in schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de kippenpilons over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalotten. Voeg de wortelen toe en bak 5 min.

  12. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat voor de helft inkoken.

  13. Voeg de kalfsfond en de instantsausbinder toe. Roer goed en laat indikken.

  14. Bak intussen de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de champignons toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.

  15. Roer de spekblokjes, de champignons en de peterselie onder de saus en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Schil de aardappelen en snij in grote stukken.

  6. Snij de wortelen in schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de kippenpilons over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalotten. Voeg de wortelen toe en bak 5 min.

  12. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat voor de helft inkoken.

  13. Voeg de kalfsfond en de instantsausbinder toe. Roer goed en laat indikken.

  14. Bak intussen de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de champignons toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.

  15. Roer de spekblokjes, de champignons en de peterselie onder de saus en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 13.1 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 42 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay

Bekijk het recept digitaal