- Bewaar

- Bewaar
Ovengebakken kreeft met dragonboter
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kreeften ontdooien (in de verpakking). Snij ze in de lengte middendoor. Maak het kreeftenvlees in beide helften los en laat het erin. Haal ook het vlees uit de scharen.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de kreeftenhelften naast elkaar op een bakplaat, samen met het kreeftenvlees uit de scharen. Besprenkel met de olijfolie, en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bak intussen de hotelbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Smelt 1 koffiel. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de dragonazijn toe en laat koken tot al het vocht is verdampt. Klop er de rest van de koude boter in klontjes onder en meng met de dragonblaadjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kreeftenhelften en het kreeftenvlees over de borden. Lepel er de dragonboter over. Garneer het bord met wat rucolablaadjes en geef er een hotelbroodje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kreeften ontdooien (in de verpakking). Snij ze in de lengte middendoor. Maak het kreeftenvlees in beide helften los en laat het erin. Haal ook het vlees uit de scharen.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de kreeftenhelften naast elkaar op een bakplaat, samen met het kreeftenvlees uit de scharen. Besprenkel met de olijfolie, en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bak intussen de hotelbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Smelt 1 koffiel. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de dragonazijn toe en laat koken tot al het vocht is verdampt. Klop er de rest van de koude boter in klontjes onder en meng met de dragonblaadjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kreeftenhelften en het kreeftenvlees over de borden. Lepel er de dragonboter over. Garneer het bord met wat rucolablaadjes en geef er een hotelbroodje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy