- Bewaar

- Bewaar
Ovengebakken zalm met amandelkorst en een salade van citrusfruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit). Schil de sinaasappelen en de pompelmoes. Pers 1/2 sinaasappel en 1/4 pompelmoes. Trek bij de rest van het citrusfruit de partjes los van elkaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de sinaasappelzeste, de amandelschilfers, het paneermeel, 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder elkaar. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schik er de stukken zalm in. Besmeer de zalm met het mengsel. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen een vinaigrette: meng het sap van het citrusfruit met 2 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Meng de wittekool met de veldsla, de partjes pompelmoes en sinaasappel, de granaatappelpitten, de lente-uitjes en de vinaigrette.
-
Bak de diepgevroren aardappelnootjes 3 min. in de frituurpan, op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zalm over de borden en serveer de met citrussalade en de aardappelnootjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit). Schil de sinaasappelen en de pompelmoes. Pers 1/2 sinaasappel en 1/4 pompelmoes. Trek bij de rest van het citrusfruit de partjes los van elkaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de sinaasappelzeste, de amandelschilfers, het paneermeel, 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder elkaar. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schik er de stukken zalm in. Besmeer de zalm met het mengsel. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen een vinaigrette: meng het sap van het citrusfruit met 2 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Meng de wittekool met de veldsla, de partjes pompelmoes en sinaasappel, de granaatappelpitten, de lente-uitjes en de vinaigrette.
-
Bak de diepgevroren aardappelnootjes 3 min. in de frituurpan, op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zalm over de borden en serveer de met citrussalade en de aardappelnootjes.