Ovengebakken zalm met amandelkorst en een salade van citrusfruit
Ovengebakken zalm met amandelkorst en een salade van citrusfruit

Ovengebakken zalm met amandelkorst en een salade van citrusfruit

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1180 kcal
Vet 69.5 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 81.5 g
Suiker 18.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 53.5 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit). Schil de sinaasappelen en de pompelmoes. Pers 1/2 sinaasappel en 1/4 pompelmoes. Trek bij de rest van het citrusfruit de partjes los van elkaar.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Meng de sinaasappelzeste, de amandelschilfers, het paneermeel, 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder elkaar. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schik er de stukken zalm in. Besmeer de zalm met het mengsel. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Maak intussen een vinaigrette: meng het sap van het citrusfruit met 2 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de wittekool met de veldsla, de partjes pompelmoes en sinaasappel, de granaatappelpitten, de lente-uitjes en de vinaigrette.

  10. Bak de diepgevroren aardappelnootjes 3 min. in de frituurpan, op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de zalm over de borden en serveer de met citrussalade en de aardappelnootjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit). Schil de sinaasappelen en de pompelmoes. Pers 1/2 sinaasappel en 1/4 pompelmoes. Trek bij de rest van het citrusfruit de partjes los van elkaar.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Meng de sinaasappelzeste, de amandelschilfers, het paneermeel, 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder elkaar. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en schik er de stukken zalm in. Besmeer de zalm met het mengsel. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Maak intussen een vinaigrette: meng het sap van het citrusfruit met 2 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de wittekool met de veldsla, de partjes pompelmoes en sinaasappel, de granaatappelpitten, de lente-uitjes en de vinaigrette.

  10. Bak de diepgevroren aardappelnootjes 3 min. in de frituurpan, op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de zalm over de borden en serveer de met citrussalade en de aardappelnootjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1180 kcal
Vet 69.5 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 81.5 g
Suiker 18.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 53.5 g
Zout 1.8 g

Bekijk het recept digitaal