Ovengeroosterde kip met walnoten en boontjes
Ovengeroosterde kip met walnoten en boontjes

Ovengeroosterde kip met walnoten en boontjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 4.1 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 46.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de schil van een halve citroen (niet het wit). Snij de citroen in 2 en pers 1 helft.

  4. Wrijf de kip volledig in met de andere citroenhelft.

  5. Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Snij de rode ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Meng 3 eetl. olijfolie met de fijngehakte walnootpitten, het citroensap, de zeste en de honing. Bestrijk de kip met het notenmengsel en leg in een ovenschaal. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de krielaardappelen en de takjes rozemarijn rond de kip. Kruid met peper en zout. Zet nog 1 u. in de hete oven. Schep de krielaardappelen af en toe om.

  12. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 à 2 min. Meng er de prinsessenbonen onder en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de kip in stukken en serveer met de krielaardappelen en de boontjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snij 30 g kip in stukjes. 2 Kook samen met 100 g prinsessenbonen en 2 blaadjes rozemarijn 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de schil van een halve citroen (niet het wit). Snij de citroen in 2 en pers 1 helft.

  4. Wrijf de kip volledig in met de andere citroenhelft.

  5. Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Snij de rode ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Meng 3 eetl. olijfolie met de fijngehakte walnootpitten, het citroensap, de zeste en de honing. Bestrijk de kip met het notenmengsel en leg in een ovenschaal. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de krielaardappelen en de takjes rozemarijn rond de kip. Kruid met peper en zout. Zet nog 1 u. in de hete oven. Schep de krielaardappelen af en toe om.

  12. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 à 2 min. Meng er de prinsessenbonen onder en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de kip in stukken en serveer met de krielaardappelen en de boontjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snij 30 g kip in stukjes. 2 Kook samen met 100 g prinsessenbonen en 2 blaadjes rozemarijn 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 4.1 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 46.9 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal