- Bewaar

- Bewaar
Ovengeroosterde kip met walnoten en boontjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van een halve citroen (niet het wit). Snij de citroen in 2 en pers 1 helft.
-
Wrijf de kip volledig in met de andere citroenhelft.
-
Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Snij de rode ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng 3 eetl. olijfolie met de fijngehakte walnootpitten, het citroensap, de zeste en de honing. Bestrijk de kip met het notenmengsel en leg in een ovenschaal. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de krielaardappelen en de takjes rozemarijn rond de kip. Kruid met peper en zout. Zet nog 1 u. in de hete oven. Schep de krielaardappelen af en toe om.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 à 2 min. Meng er de prinsessenbonen onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en serveer met de krielaardappelen en de boontjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snij 30 g kip in stukjes. 2 Kook samen met 100 g prinsessenbonen en 2 blaadjes rozemarijn 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van een halve citroen (niet het wit). Snij de citroen in 2 en pers 1 helft.
-
Wrijf de kip volledig in met de andere citroenhelft.
-
Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Snij de rode ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng 3 eetl. olijfolie met de fijngehakte walnootpitten, het citroensap, de zeste en de honing. Bestrijk de kip met het notenmengsel en leg in een ovenschaal. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de krielaardappelen en de takjes rozemarijn rond de kip. Kruid met peper en zout. Zet nog 1 u. in de hete oven. Schep de krielaardappelen af en toe om.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 à 2 min. Meng er de prinsessenbonen onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en serveer met de krielaardappelen en de boontjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snij 30 g kip in stukjes. 2 Kook samen met 100 g prinsessenbonen en 2 blaadjes rozemarijn 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape Zuid-Afrika