Ovenpannetje met scampi's en prei (gluten- en lactosevrij)

Ovenpannetje met scampi's en prei (gluten- en lactosevrij)

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 15.5 g
Eiwit 14 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad die bitter smaakt. Dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Rasp de schil van de sinaasappel (u hebt 1 koffiel. nodig). Pers de sinaasappel.

  6. Snij het wit en wat groen van de preien in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en bak glazig.

  9. Blus met de witte wijn, de visfond en het sinaasappelsap. Voeg het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ± 15 min. inkoken tot er 1 dl vocht overblijft.

  10. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de scampi's toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, peper en zout.

  12. Giet er de likeur over en flambeer (weg van de dampkap). Neem de scampi's uit de pan.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de preiringen 5 min. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg ondertussen het plantaardig alternatief voor lichte room en de sinaasappelzeste toe aan de saus en kruid met peper en zout.

  15. Verdeel de prei over individuele ovenschaaltjes en schik er telkens 5 scampi's op. Giet er de saus over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad die bitter smaakt. Dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Rasp de schil van de sinaasappel (u hebt 1 koffiel. nodig). Pers de sinaasappel.

  6. Snij het wit en wat groen van de preien in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en bak glazig.

  9. Blus met de witte wijn, de visfond en het sinaasappelsap. Voeg het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ± 15 min. inkoken tot er 1 dl vocht overblijft.

  10. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de scampi's toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, peper en zout.

  12. Giet er de likeur over en flambeer (weg van de dampkap). Neem de scampi's uit de pan.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de preiringen 5 min. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg ondertussen het plantaardig alternatief voor lichte room en de sinaasappelzeste toe aan de saus en kruid met peper en zout.

  15. Verdeel de prei over individuele ovenschaaltjes en schik er telkens 5 scampi's op. Giet er de saus over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 15.5 g
Eiwit 14 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre di Chieti I.G.T. - Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal