- Bewaar
- Bewaar
Ovenpannetje met scampi's en prei (gluten- en lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. - Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad die bitter smaakt. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel (u hebt 1 koffiel. nodig). Pers de sinaasappel.
-
Snij het wit en wat groen van de preien in ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en bak glazig.
-
Blus met de witte wijn, de visfond en het sinaasappelsap. Voeg het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ± 15 min. inkoken tot er 1 dl vocht overblijft.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de scampi's toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, peper en zout.
-
Giet er de likeur over en flambeer (weg van de dampkap). Neem de scampi's uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de preiringen 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg ondertussen het plantaardig alternatief voor lichte room en de sinaasappelzeste toe aan de saus en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de prei over individuele ovenschaaltjes en schik er telkens 5 scampi's op. Giet er de saus over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. - Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad die bitter smaakt. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel (u hebt 1 koffiel. nodig). Pers de sinaasappel.
-
Snij het wit en wat groen van de preien in ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en bak glazig.
-
Blus met de witte wijn, de visfond en het sinaasappelsap. Voeg het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ± 15 min. inkoken tot er 1 dl vocht overblijft.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig. Voeg de scampi's toe en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met het paprikapoeder, het kerriepoeder, peper en zout.
-
Giet er de likeur over en flambeer (weg van de dampkap). Neem de scampi's uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de preiringen 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg ondertussen het plantaardig alternatief voor lichte room en de sinaasappelzeste toe aan de saus en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de prei over individuele ovenschaaltjes en schik er telkens 5 scampi's op. Giet er de saus over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. - Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne