Ovenpannetje van kabeljauw
Ovenpannetje van kabeljauw

Ovenpannetje van kabeljauw

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 26.6 g
Suiker 5.3 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 31.7 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauw ontdooien en dep droog.

  3. Snij de venkelknollen middendoor en snij dan in schijfjes van ± 3 mm dik.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de venkelschijfjes gedurende 5 min. Voeg enkele eetl. water toe zodat de venkel niet aanbrandt.

  5. Schil de aardappelen en snij in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Strijk 4 individuele ovenschoteltjes in met het halve teentje knoflook en daarna met boter.

  8. Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schoteltjes, verdeel er de gestoofde venkel over en ook de room.

  9. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dek de schoteltjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin kleurt.

  10. Maak ondertussen de saus. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en leng al roerend aan met de visbouillon tot een gladde saus (2).

  11. Klop de eidooier los en roer er 1 eetl. van de vissaus door. Voeg toe aan de saus, roer om en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

  12. Schik de vis in de schoteltjes bovenop de gebakken venkel. Giet er de saus over en laat nog 25 min. garen in de oven (niet afdekken).

  13. Afwerking:
  14. Haal de schoteltjes uit de oven en laat 5 min. rusten voor u ze opdient. Voor een fijne afwerking kan u er nog enkele grijze garnalen over strooien. Dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauw ontdooien en dep droog.

  3. Snij de venkelknollen middendoor en snij dan in schijfjes van ± 3 mm dik.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de venkelschijfjes gedurende 5 min. Voeg enkele eetl. water toe zodat de venkel niet aanbrandt.

  5. Schil de aardappelen en snij in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Strijk 4 individuele ovenschoteltjes in met het halve teentje knoflook en daarna met boter.

  8. Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schoteltjes, verdeel er de gestoofde venkel over en ook de room.

  9. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dek de schoteltjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin kleurt.

  10. Maak ondertussen de saus. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en leng al roerend aan met de visbouillon tot een gladde saus (2).

  11. Klop de eidooier los en roer er 1 eetl. van de vissaus door. Voeg toe aan de saus, roer om en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

  12. Schik de vis in de schoteltjes bovenop de gebakken venkel. Giet er de saus over en laat nog 25 min. garen in de oven (niet afdekken).

  13. Afwerking:
  14. Haal de schoteltjes uit de oven en laat 5 min. rusten voor u ze opdient. Voor een fijne afwerking kan u er nog enkele grijze garnalen over strooien. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 26.6 g
Suiker 5.3 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 31.7 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Dorée Trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal