- Bewaar

- Bewaar
Ovenpannetje van kabeljauw
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Dorée Trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauw ontdooien en dep droog.
-
Snij de venkelknollen middendoor en snij dan in schijfjes van ± 3 mm dik.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de venkelschijfjes gedurende 5 min. Voeg enkele eetl. water toe zodat de venkel niet aanbrandt.
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Strijk 4 individuele ovenschoteltjes in met het halve teentje knoflook en daarna met boter.
-
Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schoteltjes, verdeel er de gestoofde venkel over en ook de room.
-
Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dek de schoteltjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin kleurt.
-
Maak ondertussen de saus. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en leng al roerend aan met de visbouillon tot een gladde saus (2).
-
Klop de eidooier los en roer er 1 eetl. van de vissaus door. Voeg toe aan de saus, roer om en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
-
Schik de vis in de schoteltjes bovenop de gebakken venkel. Giet er de saus over en laat nog 25 min. garen in de oven (niet afdekken).
-
Afwerking:
-
Haal de schoteltjes uit de oven en laat 5 min. rusten voor u ze opdient. Voor een fijne afwerking kan u er nog enkele grijze garnalen over strooien. Dien op met stokbrood.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Dorée Trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauw ontdooien en dep droog.
-
Snij de venkelknollen middendoor en snij dan in schijfjes van ± 3 mm dik.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de venkelschijfjes gedurende 5 min. Voeg enkele eetl. water toe zodat de venkel niet aanbrandt.
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Strijk 4 individuele ovenschoteltjes in met het halve teentje knoflook en daarna met boter.
-
Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schoteltjes, verdeel er de gestoofde venkel over en ook de room.
-
Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dek de schoteltjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin kleurt.
-
Maak ondertussen de saus. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en leng al roerend aan met de visbouillon tot een gladde saus (2).
-
Klop de eidooier los en roer er 1 eetl. van de vissaus door. Voeg toe aan de saus, roer om en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
-
Schik de vis in de schoteltjes bovenop de gebakken venkel. Giet er de saus over en laat nog 25 min. garen in de oven (niet afdekken).
-
Afwerking:
-
Haal de schoteltjes uit de oven en laat 5 min. rusten voor u ze opdient. Voor een fijne afwerking kan u er nog enkele grijze garnalen over strooien. Dien op met stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Dorée Trappistenbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France