Ovenplaat met kippenpilons en geroosterde groenten
Ovenplaat met kippenpilons en geroosterde groenten

Ovenplaat met kippenpilons en geroosterde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 6.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 29.8 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij in stukken.

  3. Snij de aardappelen in de lengte in 2.

  4. Snij de venkel in hapklare stukken, pluk het venkelgroen en snipper het fijn.

  5. Pers het knoflook.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Bereiding:
  8. Meng 2 eetl. olijfolie met de kippenkruiden. Meng de andere 2 eetl. olijfolie met de provençaalse kruiden, het knoflook en de helft van het fijngesnipperd groen van de venkel. Kruid met peper en zout.

  9. Leg de kippenpilons op een met bakpapier bedekte bakplaat en meng er de olie met de kippenkruiden onder, zorg dat de kippenpilons mooi bedekt zijn.

  10. Leg de groenten en aardappelen ook op de bakplaat en meng er de olie met de provençaalse kruiden onder.

  11. Plaats de ovenplaat in de oven en bak gedurende ± 40 min. Schep regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de alles op bord en werk af met de rest van het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij in stukken.

  3. Snij de aardappelen in de lengte in 2.

  4. Snij de venkel in hapklare stukken, pluk het venkelgroen en snipper het fijn.

  5. Pers het knoflook.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Bereiding:
  8. Meng 2 eetl. olijfolie met de kippenkruiden. Meng de andere 2 eetl. olijfolie met de provençaalse kruiden, het knoflook en de helft van het fijngesnipperd groen van de venkel. Kruid met peper en zout.

  9. Leg de kippenpilons op een met bakpapier bedekte bakplaat en meng er de olie met de kippenkruiden onder, zorg dat de kippenpilons mooi bedekt zijn.

  10. Leg de groenten en aardappelen ook op de bakplaat en meng er de olie met de provençaalse kruiden onder.

  11. Plaats de ovenplaat in de oven en bak gedurende ± 40 min. Schep regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de alles op bord en werk af met de rest van het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 6.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 29.8 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Blond sterk bier Wijn Château De Vaugelas « Le Prieuré » A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal