Ovenrisotto met kerstomaten en krokant gebakken spek
Ovenrisotto met kerstomaten en krokant gebakken spek

Ovenrisotto met kerstomaten en krokant gebakken spek

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 54 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Zet het vuur hoger, voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glazig zijn. Giet er de wijn bij en laat volledig verdampen op een hoog vuur.

  10. Voeg de kippenbouillon toe. Dek de kookpot af en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege om en voeg de kerstomaten toe.

  11. Leg intussen de sneetjes spek op een bakplaat met bakpapier. Bak de laatste 15 min. mee in de oven tot het spek krokant is.

  12. Haal de kookpot uit de oven en meng de boter, de peterselie en de geraspte parmezaan onder de risotto. Kruid met peper en zout. Leg er de sneetjes spek op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Zet het vuur hoger, voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glazig zijn. Giet er de wijn bij en laat volledig verdampen op een hoog vuur.

  10. Voeg de kippenbouillon toe. Dek de kookpot af en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege om en voeg de kerstomaten toe.

  11. Leg intussen de sneetjes spek op een bakplaat met bakpapier. Bak de laatste 15 min. mee in de oven tot het spek krokant is.

  12. Haal de kookpot uit de oven en meng de boter, de peterselie en de geraspte parmezaan onder de risotto. Kruid met peper en zout. Leg er de sneetjes spek op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 54 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal