Ovenschotel met 3 wintergroenten
Ovenschotel met 3 wintergroenten

Ovenschotel met 3 wintergroenten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 390 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 7.2 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardperen, de koolrabi's en de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes.

  3. Snij de sjalotten in kwarten.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de hazelnoten fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie, het knoflook en de blaadjes tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bestrooi de laatste 15 min. met de fijngehakte hazelnoten.

Tip

Lekker bij gebraden kip of wild.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardperen, de koolrabi's en de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes.

  3. Snij de sjalotten in kwarten.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de hazelnoten fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie, het knoflook en de blaadjes tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bestrooi de laatste 15 min. met de fijngehakte hazelnoten.

Tip

Lekker bij gebraden kip of wild.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 390 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 7.2 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal