Ovenschotel met herfstgroenten en kip
Ovenschotel met herfstgroenten en kip

Ovenschotel met herfstgroenten en kip

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 58.3 g
Suiker 8.4 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 48 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de peterseliewortels, de koolrabi en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Hak de walnootpitten fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. (15 min. + 30 min. in de oven)

  9. Schik de blokjes groenten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de kippenblokjes toe en zet mee in de oven voor de laatste 10 min.

  10. Kook intussen de mix van rijst, quinoa en granen in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Maak een crumble: meng het paneermeel met de platte peterselie, de walnootpitten en het kaaspoeder.

  12. Schep de kip en groenten in een ovenschaal en overgiet met de balsamicoazijn. Voeg de mix van rijst, quinoa en granen toe en bedek met de crumble.

  13. Zet de temperatuur van de oven op 180 °C en doe de ovenschaal 10 à 15 min. in de oven. Zet de grill eventueel aan voor de laatste minuten.

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met een lepel van de knolselderhummus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de peterseliewortels, de koolrabi en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Hak de walnootpitten fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. (15 min. + 30 min. in de oven)

  9. Schik de blokjes groenten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de kippenblokjes toe en zet mee in de oven voor de laatste 10 min.

  10. Kook intussen de mix van rijst, quinoa en granen in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Maak een crumble: meng het paneermeel met de platte peterselie, de walnootpitten en het kaaspoeder.

  12. Schep de kip en groenten in een ovenschaal en overgiet met de balsamicoazijn. Voeg de mix van rijst, quinoa en granen toe en bedek met de crumble.

  13. Zet de temperatuur van de oven op 180 °C en doe de ovenschaal 10 à 15 min. in de oven. Zet de grill eventueel aan voor de laatste minuten.

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met een lepel van de knolselderhummus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 58.3 g
Suiker 8.4 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 48 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal