Ovenschotel met kippenboutjes, paprika en ansjovis
Ovenschotel met kippenboutjes, paprika en ansjovis

Ovenschotel met kippenboutjes, paprika en ansjovis

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 15.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 40.7 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in repen.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij grof.

  6. Snij de rode uien in halvemaantjes. Pers het knoflook.

  7. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.

  8. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  9. Schil de aardappelen en snij in langwerpige stukken.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippendrumsticks goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.

  13. Meng intussen de ansjovis met het knoflook, de rozemarijn en de citroenzeste. Roer er het citroensap en 2 eetl. olijfolie onder.

  14. Doe de aardappelen, de courgette, de paprika en de rode ui in een grote ovenschaal en verdeel er 2 eetl. olijfolie over. Meng er de helft van de ansjovismengeling onder en kruid met grof zeezout en peper.

  15. Schik de kippendrumsticks tussen de aardappelen en de groenten en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Verdeel de rest van de ansjovismengeling over de ovenschaal en zet nog 5 min. in de oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 70 g geschilde aardappelen 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g ongeschilde courgette en 50 g paprika toe. 3 Bak intussen het vlees van 30 g kippendrumstick goudbruin en gaar in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij alles in kleine stukjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in repen.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij grof.

  6. Snij de rode uien in halvemaantjes. Pers het knoflook.

  7. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.

  8. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  9. Schil de aardappelen en snij in langwerpige stukken.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippendrumsticks goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.

  13. Meng intussen de ansjovis met het knoflook, de rozemarijn en de citroenzeste. Roer er het citroensap en 2 eetl. olijfolie onder.

  14. Doe de aardappelen, de courgette, de paprika en de rode ui in een grote ovenschaal en verdeel er 2 eetl. olijfolie over. Meng er de helft van de ansjovismengeling onder en kruid met grof zeezout en peper.

  15. Schik de kippendrumsticks tussen de aardappelen en de groenten en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Verdeel de rest van de ansjovismengeling over de ovenschaal en zet nog 5 min. in de oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 70 g geschilde aardappelen 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g ongeschilde courgette en 50 g paprika toe. 3 Bak intussen het vlees van 30 g kippendrumstick goudbruin en gaar in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij alles in kleine stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 15.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 40.7 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal