- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met kippenboutjes, paprika en ansjovis
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in repen.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij grof.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes. Pers het knoflook.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Schil de aardappelen en snij in langwerpige stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippendrumsticks goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.
-
Meng intussen de ansjovis met het knoflook, de rozemarijn en de citroenzeste. Roer er het citroensap en 2 eetl. olijfolie onder.
-
Doe de aardappelen, de courgette, de paprika en de rode ui in een grote ovenschaal en verdeel er 2 eetl. olijfolie over. Meng er de helft van de ansjovismengeling onder en kruid met grof zeezout en peper.
-
Schik de kippendrumsticks tussen de aardappelen en de groenten en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel de rest van de ansjovismengeling over de ovenschaal en zet nog 5 min. in de oven.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 70 g geschilde aardappelen 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g ongeschilde courgette en 50 g paprika toe. 3 Bak intussen het vlees van 30 g kippendrumstick goudbruin en gaar in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij alles in kleine stukjes.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in repen.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij grof.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes. Pers het knoflook.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Schil de aardappelen en snij in langwerpige stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippendrumsticks goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.
-
Meng intussen de ansjovis met het knoflook, de rozemarijn en de citroenzeste. Roer er het citroensap en 2 eetl. olijfolie onder.
-
Doe de aardappelen, de courgette, de paprika en de rode ui in een grote ovenschaal en verdeel er 2 eetl. olijfolie over. Meng er de helft van de ansjovismengeling onder en kruid met grof zeezout en peper.
-
Schik de kippendrumsticks tussen de aardappelen en de groenten en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel de rest van de ansjovismengeling over de ovenschaal en zet nog 5 min. in de oven.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 70 g geschilde aardappelen 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g ongeschilde courgette en 50 g paprika toe. 3 Bak intussen het vlees van 30 g kippendrumstick goudbruin en gaar in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij alles in kleine stukjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence