- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met krieltjes, courgette en tonijnsteaks
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en kook ze 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Snij de tapastomaten en de olijven doormidden.
-
Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de krielaardappelen, de blokjes courgette, de tapastomaten en de olijven in een grote ovenschaal.
-
Meng er de peterselie en de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
-
Besprenkel de tonijnsteaks met het citroensap en kruid met peper en zout. Verdeel er de tapenade over en schik ze op de groenten in de ovenschaal.
-
Overgiet de groenten met de witte wijn en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voor een smeuïge toets: meng de laatste 5 min. van de oventijd wat zure room, mascarpone of roomkaas onder de groenten.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en kook ze 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Snij de tapastomaten en de olijven doormidden.
-
Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de krielaardappelen, de blokjes courgette, de tapastomaten en de olijven in een grote ovenschaal.
-
Meng er de peterselie en de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
-
Besprenkel de tonijnsteaks met het citroensap en kruid met peper en zout. Verdeel er de tapenade over en schik ze op de groenten in de ovenschaal.
-
Overgiet de groenten met de witte wijn en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voor een smeuïge toets: meng de laatste 5 min. van de oventijd wat zure room, mascarpone of roomkaas onder de groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard Tavel A.O.P.