Ovenschotel met krieltjes, courgette en tonijnsteaks
Ovenschotel met krieltjes, courgette en tonijnsteaks

Ovenschotel met krieltjes, courgette en tonijnsteaks

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 28.6 g
Eiwit 46.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en kook ze 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  6. Snij de tapastomaten en de olijven doormidden.

  7. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Doe de krielaardappelen, de blokjes courgette, de tapastomaten en de olijven in een grote ovenschaal.

  11. Meng er de peterselie en de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.

  12. Besprenkel de tonijnsteaks met het citroensap en kruid met peper en zout. Verdeel er de tapenade over en schik ze op de groenten in de ovenschaal.

  13. Overgiet de groenten met de witte wijn en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Voor een smeuïge toets: meng de laatste 5 min. van de oventijd wat zure room, mascarpone of roomkaas onder de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en kook ze 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  6. Snij de tapastomaten en de olijven doormidden.

  7. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Doe de krielaardappelen, de blokjes courgette, de tapastomaten en de olijven in een grote ovenschaal.

  11. Meng er de peterselie en de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.

  12. Besprenkel de tonijnsteaks met het citroensap en kruid met peper en zout. Verdeel er de tapenade over en schik ze op de groenten in de ovenschaal.

  13. Overgiet de groenten met de witte wijn en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Voor een smeuïge toets: meng de laatste 5 min. van de oventijd wat zure room, mascarpone of roomkaas onder de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 28.6 g
Eiwit 46.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal